Wchodzę Wam w słowo, kochani, przepraszam, ale muszę sobie zaraz iść, bo u mnie kolejka do komputera się ustawiła
Okazało się z tak zwanego nienacka, że jedziemy do Gazdy samochodem i mamy wolne trzy miejsca. Trasa planowana: Warszawa - Radom - Kielce - Tarnów - Nowy Sącz- Żegiestów. Chętnie zrobimy odstępstwo od trasy, jeśli dzięki temu będziemy mogli kogoś zabrać. Planowany start z (okolic) Warszawy - ambitnie 5.00 rano. Czekam na ewentualne zgłoszenia, to znaczy zaraz idę spać, ale zajrzę na forum przed wyjazdem. Jeśli ktoś będzie chciał się zabrać, to poproszę o PM z numerem telefonu, będę się kontaktować z trasy.
Przepraszam za wtręt w waszą rozmowę, Jo_a i Richelieu
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Wszystkim zlotowiczom życzę pięknej, słonecznej pogody, mokrego spływu Popardem , wesołego humorku przy ognisku, przyjemnych, górskich spacerów (może spotkacie Ducha Gór ) i i samych miłych wrażeń.
Wspomnijcie też tych, którzy nie mogli przyjechać i tych, których nie ma już wśród nas, a bardzo ich kochaliśmy.
Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za udany zlot forumowiczów Dum Spiro-Spero !!!
Eeeee, ja tylko myślałem, że nazwa mojej miejsciowości jest dla każdego oczywista,
ewentualnie że nic prostszego, niż skorzystać z pomocy 'Dobrego Wujka':
Cytat:
Nazwa jest pochodzenia słowiańskiego – prasłowiański rdzeń *gъd oznaczał teren wilgotny, mokradła, być może mokry las. Dokładna etymologia nie została ustalona jednoznacznie. Pierwsza wzmianka o Gdańsku pochodzi z Żywotu Świętego Wojciecha, który opisuje wizytę biskupa na tym terenie wiosną 997. W dokumencie nazwa Gdańska zapisana jest jako Gyddanyzc[10].
Odpisuję z takim "refleksem szachisty", bo właśnie walczę z przeistalowywaniem systemu na kompie.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
granda, Gazda,
prosiaki zamiast zaczekać na resztę...
Rich-u, DOmyślałam się, że to coś na północy, jakby Gdańsk czy Gdynia.
Czyli co? Przyszłe lato wczasy u Ciebie? Taki zlot na tydzień?
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum