Pytanie 'mniej merytoryczne'. Jak to jest z opalaniem się po radioterapii? Lekarz powiedział, że nie mogę opalać miejsca napromieniowanego nigdy , z tego co czytam tu i ówdzie, jak i również na tym forum to są różne wersje 'od kiedy można opalać miejsce naświetlane'?
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Ja słyszałem , że minimum dwa lata nie należy opalać miejsc po radioterapii, należy uważać używać odpowiednich kremów z filtrami.
Moim zdaniem najlepiej to w ogóle się nie opalać. Opalenizna to tylko chwilowe piękno, zatem jesteś piękna nieopalona
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2014-05-09, 21:24 ] "Może wszędzie" ... jak miło coś takiego usłyszeć - zabrzmiało prawie jak "może zawsze" ...
Od czasu do czasu jeden (zwięzły i krótki !) komentarz nie zaszkodzi nawet w merytorycznym.
Byle z umiarem i bez przesady: jeden i raz na jakiś czas.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Zoja 62 Wspaniała dziękuję
Już się nie mogę doczekać zlotu
Merytorycznie, to takich przypadków jak ja jest kilka i jeszcze nie ma 'zaleceń jak kontrolować' <słowa pani doktor>. Ale czuję się dobrze zaopiekowana i kontrolowana
Merytorycznie, to takich przypadków jak ja jest kilka i jeszcze nie ma 'zaleceń jak kontrolować' <słowa pani doktor>. Ale czuję się dobrze zaopiekowana i kontrolowana
I to jest najważniejsze!
Cieszę się, że wszystko ok
Ściskam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum