ok napisze czekam teraz na wyniki z tk z zeszłego poniedziałku.
coś o sobie hmmmmmmmmm świrnięta mama 2 urwisów. aktualnie kura domowa ale z konieczności. mieszkam na wsi mamy małe gospodarstwo i krówki
a co do spraw medycznych sprubuje wkleić moje wyniki z innego forum gdzie szukałam pomocy co do rekli
no to zaczynam
WYNIK BADANIA PATOMORFOLOGICZNEGO
wycinek z czesci zaopuszkowej dwunastnicy -błona sluzowa dwunastnicy w blaszce własciwej rozrost mogacy odpowiadac zmianie o charakterze ganglioneuroma
wycinek z czesci przedodzwiernikowej zoladka -obraz moze odpowiadac zmianie o charakterze ulcus pepticum
tomografia komputerowa
wielofazowe badanie k uwidoczniło pogrubiałe sciany zoładka głównie sciany przedniej i okolicy dna. zwraca uwage silne wzmocnienie sie sluzówkipo podaniu komtrastu. powiekszone wezły chłonne przyaortalne unosza pień trzewny i tetnice krezkowa . nastepne zmiany szerza sie wzdłuz naczyn wneki watroby wzdłurz naczyn krezkowych. w lewym płacie watroby powieszchownie lezacy guzek [meta?] pogrubiała siec z licznymi zmianami guzkowymi. nie ma wolnego płynu w jamie otrzewnej. pień zyły wrotnej paszezony do 21mm. w obszarach hyponsyjnych giegnacych wzdłuz naczyn widoczna siatka krazenia obocznego. trzustka powiekszona jakby nacieczona. sledziona narki i narzady rodne w normie
gastroskopia
swiatło zoładka zwezone w znacznym stopniu sciany małopodatne na insuflacje, znacznie pogrubiałe fałdy zoładkowe na całej jego długosci w opuszce na scianie przedniej guz 1,5cm z nadzerkami na szczycie, sluzówka zaczerwieniona obrzeknieta, w czesci pozaopuszkowej znaczacy obrzek, pogrubienie fałdło okreznych
dokument z wynikiem operacjii z instytutu onkologii w wawie od razu jest diagnoza,
wynik bad.makroskopowo
materiało wymiarze 16x5x4cm stanowia wyłuszczone policykliczne guzki barwy bezowej na przekroju połyskliwe. a-f
mikroskopowo
neurofibromata multiplicia
mikroskopowo liczne zlewajace sie ze soba guzki zbudowane z wrzecionowatych kom baz wyraznej atypii ,obraz mikroskopowy odpowiada nerwiakowłukniakom [ch.recklinghausena]
i jeszcze mam wynik chyba taz z gastroskopi ale to po łacinie
duodenitis chronica activia
gastritis chronica minoris gradus
to chyba na tyle mam jeszcze duzo wyników ale to jest mniej wazne mam tez pare pytan jestem na rencie i czy przysługuje mi jakis dodatek lub cos w tym rodzaju? z kad mam wiedziec jaki mam typ tej choroby
mialam tez napisac objawy . no to wyliczam
bole brzucha o różnym stopniu i nasineniu czeste mdłosci , wymioty, biegunki przeplatane z zaparciami, mnustwo plamek , pare razy miałam takie wrzody na twarzy wygladało to jak brodawka ale wystarczyło dotknac np włosami to tak jakby wybuchała i obficie krwawiła jedna mi wypalili przy okazjii operacjii a druga wiem ze głupio zrobiłam ale wyrwałam sama bo byłam juz zdesperowana, puste odbijania. i niewiem czy to sa jeszcze objawy tej choroby maze innej to lekka anemia, mroczki w oczach jak szybko wstane , bardzo blada cera słabe szkliwo w zebach, i miałam trudnosci w szkole, nie tak duze ale jednak były [jestem dyslektyczka] musiałam poswiecic troche wiecej czasu niz inni mała narosl na głowie ok 1cm
i niewiem czy to ma cos wspólnego ale jak miałam 3 latka to prawie z dnia na dzien wyskoczyła mi jakas narosl na stopie, nie pamietam jak to usunieto ale raczej nie wycinano mi jej, po tem nie urosło. strzyka czasem mi tez w stawach tak jakby ktos pstrykał palcami nie czuje bólu . chyba to na tyle no moze chciałabym powiedziec ze funkcjonuje normalnie i sie nie oszczedzam no chyba ze mnie boli brzucho to wtedy odpoczywam ,
[ Dodano: 2012-01-29, 22:40 ]
a wyniki z sierpnia zeszłego roku wkleje za parę dni jak znajde chwile czasu