Witam,
od jakiegos czasu pobolewala mnie prawa reka,przedramie,blizej lokcia.Na RTG wyszlo ognisko osteolityczne z delikatnym odczynem okostnej.Onkolog zlecila rtg klatki,usg brzucha,jajnikow,badanie krwi m.in ob,markery,fosfataze...Wszystko ok,scyntyafia tez.Macie pomysly co to moze byc?zapalenie..?
Onkolog zlecila rtg klatki,usg brzucha,jajnikow,badanie krwi m.in ob,markery,fosfataze...Wszystko ok,scyntyafia tez.Macie pomysly co to moze byc?zapalenie..?
[ Dodano: 2012-11-23, 12:32 ]
To bardzo elokwentny odzew. Wierz mi.
Łał, Pozdrawiam
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Nie,onkolog nie stwierdzil,ze onkologicznie jestem ok.Biopsja da odpowiedz.Chcialam raczej uzyskac odpowiedz na pytanie,czy mozliwe jest,by przy takich wynikach istniala jednak mozliwosc wystapienia nowotworu.
Lekture poradnika mam juz za soba.Nie myslalam,ze uzyskanie odpowiedzi na takie latwe pytanie zrodzi tyle bezsensownych postow.Piszac na forum nie moge wklejac skanow bo korzystam z telefonu a nie z komputera.
horbita nie uważam żeby było tu "tyle bezsensownych postów" , po prostu po to jest poradnik że każdy kto chce uzyskać konkretną odpowiedź zamieszcza dotychczasowe wyniki. Prześledź tylko forum a sama zobaczysz ze nikomu na podstawie dwóch krótkich zdań nikt nie postawił diagnozy bo strzelac każdy może. Najpierw żeby cokolwiek powiedzieć to trzeba przeanalizowac dotychczasowe wyniki.
horbita napisał/a:
Piszac na forum nie moge wklejac skanow bo korzystam z telefonu a nie z komputera.
Zawsze możesz przepisać jeśli chcesz, nie musisz skanowac.
_________________ Są chwile, by działać i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los. /Coelho Paulo/
Oto co moge Wam przekazac :
- wynikow krwi nie przepisuje gdyz zarowno markery jak i fosfataza i cala reszta sa w porzadku
- usg klatki bez mian,podobnie usg jamy brzusznej i jajnikow
- scyntygrafia "Ognisko wzmozonego gromadzenia znacznikaw rzucie kosci lokciowej prawej-guz pierwotny o wzmozonej przebudowie kostnej i niezwiekszonej perfuzji.W diagnostyce roznicowej nalezy uwzglednic przewlekly stan zapalny kosci." Dodam,ze jest to jedyna zmiana.
- czekam na wynik rezonansu i cytologie pobrana u ginekologa.
No i moje pytanie brzmi,czy przy takich wynikach mozna calkowicir wykluczyc nowotwor czy moze w biopsji moze wyjsc jakas niespodzianka?
Z gory dzieki za odpowiedz.
No i moje pytanie brzmi,czy przy takich wynikach mozna calkowicir wykluczyc nowotwor czy moze w biopsji moze wyjsc jakas niespodzianka?
Na bazie tylko i wyłącznie wyniku badania obrazowego nie można wykluczyć niczego - jedynie sugerować się opisem, iż owszem, może być to stan zapalny.
Obawiam się, że nikt tutaj nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi, jakiej oczekujesz - tzn. z diagnozą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum