Witam,
Długo nie pisałem, bo czekałem na wyniki TK. Ile zjadłem przez to nerwów to tylko ja wiem
ale już są. Oto one:
Płuca bez zmian miąższowatych.
Jamy opłucnowe wolne od płynu.
Powiększenia węzłów śródpiersiowych nie uwidoczniono.
Stan po orchidektomii prawostronnej. W loży powrózka nasiennego otorbiona, wydłużona przestrzeń płynowa schodząca do moszny z ulegającą wzmocnieniu kontrastowego ścianą śr. dok. - zmiana najprawdopodobniej pooperacyjna (krwiak przewlekły?) Brak danych o terminie zabiegu. Wskazana ocena kliniczna ew. sonograficzna.
Mniejsza przestrzeń płynowa o podobnym charakterze ok 18x8mm w górnej części blizny pooperacyjnej.
Wątroba bez zmian ogniskowych.
Obraz TK pęcherzyka, trzustki, śledziony, obu nerek i nadnerczy i struktury miednicy mniejszej bez widocznej patologii.
Nie uwidoczniono powiększonych węzłów chłonnych w przestrzeni zaotrzewnej i pasmach biodrowych. Drobne nie budzące niepokoju onkologicznego węzły chłonne w pachwinach.
Drobna zmiana sklerotyczna śr. ok 4mm w talerzu lewej kości biodrowej - najprawdopodobniej wyspa kostna. Innych kostnych ognisk nie uwidoczniono.
I to na tyle. Wynika z tego że nie ma żadnych przerzutów?!?! Co myślicie o tym TK? I co to ta wyspa kostna? I najważniejsze , CO DALEJ? Chemia? Czy obserwacja?
Czekam na jakiś komentarz. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Wielkie dzięki.