Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa
moja przygoda jeszcze niestety się nie zakończyła choć myślałam, że już problemów nie będzie. Tomografia z maja znów zasiała wątpliwość. Byłam już na wizycie po tym wyniku ale wcale nie wiem więcej. Lekarz nie wie czemu to rośnie skoro nie jest złośliwe :( jakby chciał wyciąć całość to chyba zabrakłoby mi kości :( i tak czekam znów do sierpnia na kolejną kontrolę i znów się zamartwiam :( może ktoś coś więcej wyczyta z tego wyniku:
Stan po resekcji guza prawej kości biodrowej z allospongiozoplastyką (19.01.2012r) - dane z historii chorobypacjenta.
Kość biodrowa prawa znacznie przebudowana z widocznymi obszarami rozrzedzenia struktury kostnej oraz sklerotyzacji o wymiarach ok 45x18 mm.
Na wysokości opisywanej zmiany widoczny ubytek warstwy korowej na odcinku długości 10 i 19 mm.
W sąsiedztwie ubytku widoczne wióry kostne - zmiany pozabiegowe.
Poza zmianami pozabiegowymi obraz kości biodrowej nie uległ istotnym zmianom. Zmiany zwyrodnieniowe w stawach krzyżowo-biodrowych z objawem próżni obustronnie.
Podskórnie po stronie prawej na wysokości L5 i S1 widoczne pasmowate zmiany włókniste dochodzące do mięśnia najdłuższego grzbietu po tej stronie - zmiany pozabiegowe.
Z góry dziękuję za pomoc w interpretacji
[ Dodano: 2012-07-02, 10:04 ]
a i zapomniałam dodać, że ciagle mnie boli albo ta kość albo cały dół (część lędźwiowa) - może to z tej przepukliny bardziej ?? :(