Wynik badania histopatologicznego guza nerki: ( tu renis sin )
rozpoznanie
481718-724 - carcinoma clarocellurare renis Furhman II guz o wym.: 4.3x3.7x3.5
opis makroskopowy:
otorebkowany guz o wymiarach: 4.3x3.7x3.5 cm barwy żółtej z ogniskami wylewów krwawych, najwęższy margines operacyjny od strony miąższu nerki mniej niz 1 mm.
Pobrano z guza 1 pełny p.4.w.718-721 , dodatkowo z guza z marginesem od strony miąższu nerki: pob.2.w. 722-723 Tkanka tłuszczowa makro bez zmian.
fragment tkanki tłuszczowej bez nacieku raka.
bardzo proszę o pomoc w interpretacji.
Niestety na podstawie mojej wiedzy jest to rak jasnokomórkowy nerki i nie wiem jak się to ma to skali Furhmanna II
czy są przerzuty, czy węzły chłonne są zajęte?
Cytowany fragment jest całą informację z badania histopatologicznego.
Przykro mi, że nikt kompetentny jeszcze nie udzielił Ci odpowiedzi... Sama widzisz, jak wiele tematów mamy na forum, a jednak kadra jest ograniczona liczbowo... Ja wiem, że nie powinniśmy tego od Ciebie oczekiwać, ale spróbuj jeszcze uzbroić się w cierpliwość... Mam nadzieję, że już wkrótce ktoś napisze w Twoim temacie coś, co będzie Cię interesowało.
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum