Witaj.
Trzeba wynik skonsultować z radiologiem i onkologiem. Jeżeli wstępnie wiadomo,że torbiel to chyba nie przerzut, bo byłby opisany jak zmiana meta , tak myślę. Ale ,żeby rozwiać wątpliwości to patrz wyżej. Oczywiście z nadzieją
Witaj
Mój tata oprócz zmian meta ma również 3 torbiele na drugiej nerce,które są dokładnie widoczne na usg i możliwe do rozróżnienia od przerzutów.potem tomograf dokładnie potwierdzał opisy z usg.
Trzeba być czujnym oczywiście,ale myślę ,że to raczej na pewno nie przerzut.
Pozdrawiam serdecznie.
Rak nerki daje przerzuty najczęściej do wątroby, płuc i kości. Zmiana opisywana w usg jako torbiel nerki najprawdopodobniej nie jest przerzutem. Nie ma zatem powodu do zamartwiania się. Na pewno natomiast trzeba trzymać rękę na pulsie - konsultacja z onkologiem prowadzącym (niekoniecznie w trybie bardzo pilnym) nie jest złym pomysłem.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum