Ja wtrącę tylko małą prywatę ( mam nadzieję, że missy nie urwie mi głowy
), też zakończyłam kurs Cisplatyna Etopozyd. Miałam tylko jeden kurs, bardzo źle go zniosłam,a mój prowadzący stwierdził, że w moim przypadku ( gastrinoma) nie stosuje się tego schematu, pomimo przesłanek jakie podała missy. Obecnie będziemy badali ponownie materiał pooperacyjny, zwłaszcza guz trzustki bo coś się nie zgadza. Z guza 1,5 cm pobrano 3 próbki ( nie wiem jak to się odbywa? , myślałam, że badany jest cały guz) . I to właśnie chce zrobić mój prowadzący, tylko nie wiem jak długo jest przetrzymywany materiał pooperacyjny? Chce guza przebadać w całości u nas w klinice. Ale obawiam się, na moje laickie oko, że skoro zostały pobrane trzy próbki z guza, to reszta została zniszczona. Jeśli jestem w błędzie może rossi mnie poprawi. Jeżeli tak jest, że próbki są przechowywane a reszta jest utylizowana, to nie mamy czego badać.
Na ostatniej wizycie mój lekarz poinformował mnie, że wchodzi do leczenia w ramach badań klinicznych jakiś lek w tabletkach w ramach chemioterapii trzustki. Szczegółów bliższych jeszcze nie znam, poznam jak mój lekarz powróci z urlopu.
P.S. Przepraszam, że wtrąciłam kawałek swojej historii do wątku Hanki, nie powinno się tak robić. Być może missy przesunie wątek w odpowiednie miejsce
Pozdrawiam Gabi