Witam, mój mąż ma 35 lat i jakiś czas temu wyczuł u siebie taki dosyć sporych rozmiarów guzek na piersi, ale nie chce iść się przebadać!!!!! I chciałabym się dowiedzieć czy to może być nowotwór?? Z sutków nie ma żadnej wydzieliny ani nie są jakoś zmienione są zwyczajne:) Ale jednak się strasznie boję... Czy to może być rak ??
Przebadać trzeba koniecznie, w mojej rodzinie był przypadek chłoniaka który objawił się niewielkim guzkiem na piersi, reszta przyszła po paru miesiącach.
Oczywiście. Miewam pod opieką w hospicjum mężczyzn, również młodych, z rakiem piersi. Pod opieką hospicjum - bo nie chcieli się zgłosić wcześniej do lekarza. Było im głupio, wstydzili się lub bagatelizowali sprawę.
Niech się szanowny mąż ogarnie
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
nie chcieli się zgłosić wcześniej do lekarza. Było im głupio, wstydzili się
Znajomy radiolog opowiadał mi właśnie o pacjencie co się wstydził a miał raka jądra.
W końcu poszedł, ale już były przerzuty do płuc, a guz na jądrze wielki.
_________________ Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. – (Aureliusz Augustyn z Hippony)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum