Autor |
Wiadomość |
Temat: Grypa z temperatura przed chemią |
agulek2512
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5062
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-20, 07:51 Temat: Grypa z temperatura przed chemią |
Tak mama miała juz kontrolne TK po drugiej chemii i była znaczna odpowiedz na leczenie i po 6 chemii musi zrobić TK żeby wiadomo było czy jeszcze się jakieś zmiany cofnęły i lekarze będą decydować co dalej
Co może być jeśli okaże się że przerzuty jeszcze bardziej się cofnęły ??(bo guz pierwotny na lewym płucu nie zmienił wielkości )
Czy przedłuża jeszcze chemie ??
A może zdecydują o zmianie chemii??
Czy mogą poddać mamę radioterapii ??(mama ma częste bóle głowy )
Dziękuję bardzo za odpowiedz
[ Dodano: 2012-02-20, 07:52 ]
A i leczenie jakie mama stosuje to schemat PE |
agulek2512
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-19, 23:30 Temat: Grypa z temperatura przed chemią |
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz
Tego się obawiałam mamusia znowu odchoruje to stresem .
To jeśli przesunie się ta chemia to zaplanowana na marca tez będzie musiała być przesunięta a co w momencie kiedy na 19 marca mama ma mieć TK (chemia 3 dni i pozniej 21 dni przerwy )?? |
agulek2512
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-19, 23:17 Temat: Grypa z temperatura przed chemią |
Witam serdecznie mam problem i pytanie .
Pokrótce wyjaśnię moja sytuacje a raczej mojej mamusi mam ma zdiagnozowanego raka drobno komórkowego płuca i oskrzela z przerzutem na węzły chłonne śródpiersia i do głowy .Mamusia ma za sobą już 4 chemie w piątek jedziemy na piątą. Po czwartej chemii oddział paliatywny musiał mamę wspomóc kroplówkami odżywczymi gdyż bardzo słabła a teraz przechodzi grypę chyba bo lamie ja w kościach i ma dziś temperaturę i katar .Z tad moje pytanie czy mogą mamę odesłać do domu i nie podać chemii czy prze tą infekcje spadną wyniki badań.
Bardzo się denerwuje i nie wiem co mam myslec proszę o odpowiedz :( |
Temat: Historia Uli |
agulek2512
Odpowiedzi: 479
Wyświetleń: 132235
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-02-03, 22:36 Temat: Historia Uli |
Witam ja również trzymam kciukasy Niesamowita historia ,niesamowita siła walki ściskam mocno i jestem myślami |
Temat: Gruczolakorak płuca lewego -chemioterapia Alimta |
agulek2512
Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 16444
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-16, 22:23 Temat: Gruczolakorak płuca lewego -chemioterapia Alimta |
Belunia141 co u ciebie ??
Jak konsultacja udało się coś załatwić?? |
Temat: Gruczolakorak płuca lewego -chemioterapia Alimta |
agulek2512
Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 16444
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-12, 16:13 Temat: Gruczolakorak płuca lewego -chemioterapia Alimta |
Belunia141 Witaj kochana mamusia moja obecnie przebywa w Warszawie na ul .szaserów na oddziale onkologicznym ...nie wiem czy można podawać numery telefonów ale mam dla ciebie namiary na odział który leczy tym lekiem napisz na priv podam ci jakie są możliwości :*:* |
Temat: drobnokomórkowy rak płuca z odległymi przerzutami |
agulek2512
Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 60922
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-12, 15:53 Temat: drobnokomórkowy rak płuca z odległymi przerzutami |
Aguś musisz być silna jestem z Tobą myślami i wierze że dasz rade ..ja się nie poddaje mimo że wiem jakie są rokowania mojej mamusi :*
PS.możesz napisać skąd jesteś |
Temat: agnes2121 - komentarze |
agulek2512
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 5692
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-01-10, 17:38 Temat: agnes2121 - komentarze |
Witam serdecznie mam na imie Agnieszka jestem nowa ale jak czytam twoją historie to jak bym widziała to przez co ja teraz przechodzę z moją mamusią wy teraz jesteście na 4 chemi a my jutro jedziemy do Warszawy na 3 chemie .Dokładnie wiem jak paskudna jest ta choroba i wiem jak jest ci ciężko .Masz pewnie tysiąc pytań na sekundę i zastanawiasz sie czemu to akurat was spotkało .Ja tez ma takie myśli i ciągle się boje ale walczę o każdy dzień życia o to żeby mamusia wiedziała ze ja kocham i ten czas będzie naszym najpiękniejszym w życiu .Jest radość o każda drobnostkę o każdy najmniejszy sukces .Cieszę się o każdy kęs jedzenia jaki mamie udało się przyjąć bez wymiotów ,o to że udało się nam wyjść na spacer bo miała na tyle sil .Wiec życzę ci wiele sił i wytrwałości w walce z chorobą .Modlitwa czyni cuda i modle się za rodziny które dotknęła choroba .Buziaki i pozdrowienia dla twojej mamusi |
|