- dziewczyny, można oczy zamknąć i już jest po wstydzie
- Jaka powinna być idealna kobieta?
- Porządna i wstydliwa.
- A dlaczego?
- Żeby się porządnie '...' kochała i wstydzić się odmówić...
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Poczułem dziś gwałtowny głód, i pragnienie pochłonięcia łatwo przyswajalnych kwasów tłuszczowych omega - 3, oraz rozpaczliwe łaknienie uderzeniowej dawki antyutleniaczy... Nabyłem więc łososia wędzonego na zimno, oraz Staropramen. Zjadłem, łyknąłem, i jestem w niebie...
Ostatnio kupa roboty... dałem się wmanewrować i organizuję Ekstremalne Mistrzostwa Polski Sportu Psich Zaprzęgów Beskidy Quest Muszyna 2013. Zaczynamy w niedzielę, tj. 3-go lutego. Jak ktoś chce - zapraszam, pomogę zorganizować nocleg w ludzkich warunkach, po ludzkich pieniądzach
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Z pamiętnika młodej lekarki.
Będąc młodą lekarką przyjechaliśmy do Gazdy wraz z rodziną na ferie. Gazda najpierw na wszystko się zgadzał. Ale dotarło do niego, że to ma być naprawdę i postanowił jednak popełnić samobójstwo - dniu naszego przyjazdu zażył podwójną ilość leku na nadciśnienie. Jednak wieczorem zastaliśmy go w niezłym zdrowiu - prawdopodobnie myśl o naszym przyjeździe podniosła mu ciśnienie na tyle, że dwie tabletki nie dały rady...
Następnego dnia Gazda wysłał nas na wyciąg narciarski - prawdopodobnie miał nadzieję, że to nas załatwi - nie umiemy przecież jeździć na nartach! Jednak nieopatrznie wyrwało mu się, że w pobliżu wyciągu znajduje się również - nomen omen - ośla łączka. Spędziliśmy tam mile dzień - właściwi ludzie na właściwym miejscu...
Dzisiaj rozpoczęły się Ekstremalne Mistrzostwa Polski Sportu Psich Zaprzęgów Beskidy Quest Muszyna 2013. Za namową Gazdy wzięliśmy udział w festynie, w tym w Rodzinnym Zjeździe z Górki na Wszystkim i zajęliśmy zaszczytne drugie miejsce. Dla ścisłości należy dodać, że startowało 10 ekip rodzinnych, pierwsze miejsce zajął rodowity Muszynianin, a wszyscy pozostali zajęli drugie...
Wyścigi psich zaprzęgów stanowiły główny punkt festynu. Jeden pies się urwał z imprezy, podobno widziano go później jak z piwem w łapie przechadzał się wśród kibicujących. Nie dziwimy mu się, bo podobno na trasie warunki miały być ekstremalne. Widzieliśmy dwie z sześciu startujących ekip, chyba biegły dość szybko, bo zdjęcia wyszły trochę niewyraźne. Gazda ze stoperem w ręku stał na trasie i pilnował czasu przebiegu psich zaprzęgów. Było to koło godziny 14.00, widzieliśmy go wtedy po raz ostatni...
c.d.n. ...
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum