Jednocześnie informuję, że jestem członkiem grupy ekspertów "Czas na Onkologię" (spotkania organizuje Polskie Towarzystwo Onkologiczne) oraz ja i Jacek Gugulski (prezes Polskiej Koalicji Organizacji Pacjentów Onkologicznych) zostaliśmy zaproszeni do ciała doradczego powstałego właśnie Zespołu Parlamentarnego ds. Onkologii, którego inauguracyjne posiedzenie odbyło się w ubiegłym tygodniu w Warszawie przy ul. Wiejskiej.
Tym samym można uznać, że pacjenci mają dziś znaczący głos w budowaniu przyszłego Narodowego Programu Zwalczania Chorób Nowotworowych, który będzie centralnie i systemowo wpływał na jakość leczenia onkologicznego.
Jesteśmy dumni z Ciebie nasza kochana DumSpiro-Spero,
Cieszę się że nasz głos będzie miał znaczenie w walce z rakiem.
Pozdrawiam
Powiem wprost wyruszyłam się tym że DSS bierze udział w tworzeniu takiego programu, bo kto jak nie Ona tak dobrze rozumie nas i nasze potrzeby. Zawsze uważałm, że by tworzyć nowe regulacje trzeba najpierw dotknąć problemu. Stąd gratulacje dla DSS !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum