Aga - jeszcze raz, prośba o przytoczenie całości opisu - wraz z wnioskami.
W opisie mamy zmiany zwyrodnieniowe (chondropatia), wyrośl chrzęstno-kostna z pewnością zostanie usunięta chirurgicznie i wysłana do badania histopatologicznego, tym bardziej, że powoduje ból. Mozliwość zezłośliwienia takiej zmiany jest niewielka, ale jej pojawienie się wymaga czujności onkologicznej.
przepisałam calutki opis, słowo w słowo poza moimi danymi , na górze jest tylko rodzaj badania: badanie MR lewego stawu kolanowego.
nie ma wniosków
sportu wyczynowo nie uprawiam i nie uprawialam, kiedys w dziecinstwie, potem w mlodosci do czasu zalozenia rodziny sporo cwiczylam, uczęszczalam na róznego rodzaju zajęcia ruchowe, potem kilka lat taniec towarzyski, ale to bardzo dawno temu, teraz mam 44 lata i troche cwiczylam, rózne odmiany ruchu typu aerobic , rower , nordic itp. ale nie wyczynowo, 2-3 razy w tygodniu po ok. godzine, czasami wcale.
żadnych kontuzji nie mialam lub nie pamietam nic znaczącego
prośba do Ptaszenio: dostalam informację o wiadomosci prywatnej, ale nie mogę jej odczytac, w folderze wiadomosci jej nie ma, prosze o powtórzenie.
i pytanie ogólnie kto wie ile czasu trzeba czekac na wyniki badan histopatologicznych (o ile dobrze je nazwalam) ?
22 lipca mam planowane wycięcie wyrosli, kiedy będę miała pelną wiedzę o jej rodzaju
kto wie ile czasu trzeba czekac na wyniki badan histopatologicznych
Średnio 2-3tygodnie (jeżeli ośrodek ma ,,uprawnienia,, do barwień chemicznych)
Ale bywa,że barwień trzeba wykonac więcej, wtedy ten czas się wydłuża. Albo trzeba wysłac na badania imunohistochemiczne do innego ośrodka, wtedy też to trwa dłużej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum