Witaj Ma
Przedewszystkim skad wiesz, ze to znamie bylo dysplastyczne? Dopiero biopsja moze to potwierdzic, a Ty dopiero oczekujesz na wyniki.
Wczoraj odebralam wynik badania hist-pat mojego syna. On ma setki znamion na calym ciele (ma 17 lat) , zostal skierowany do centrum leczenia melanomy,pierwsza wizyta dopiero w pazdzierniku, ale lekarz pierwszego kontaktu wycial "na poczatek" dwa znamiona, ktore wygladaly podejrzanie. Jedno na klatce piersiowej, plaskie, wielkieeeeee, wielkosci 5 zlotowki, roznokolorowe. Bylam niespokojna o nie. Wynik: zmiana lagodna.... tez sie denerwowalismy, zreszta denerwujemy sie za kazdym razem , kiedy oczekujemy na wyniki. Ja juz usunelam 11 znamion , wszystkie wyniki sa ok.
jedyne co mozna Ci doradzic w sprawie czekania to : nie czytaj zbyt duzo online, i uwierz,ze wynik MUSI byc dobry.
MA, czekanie potrafi być bardziej wypalające niż otrzymanie złej wiadomości. Nie zadręczaj się dodatkowo! Zajmij się sobą, zrób coś przyjemnego. Pomyśl, jak zajęłabyś się bliską Ci osobą, gdyby czekała na podobne wyniki. I głowa do góry! Nie masz wyniku, więc nie zakładaj z góry, że będzie zły. Równie dobrze może okazać się w porządku, a wówczas Twoje obecne zdenerwowanie wyda Ci się zupełnie zbędne. Daj znać, jak już odbierzesz ten wynik. Pozdrawiam, MP
Przepraszam za moją histerię.
Na szczęście wyszło znamię łączące.Ale cieszę się, że je wycięłam i mam to za sobą.
Teraz b\tylko muszę obserwować pozostałe, bo mam ich ponad 200 na pewno.
Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum