Czy też tak macie ,że macie wyrzuty że może nie powinniscie uczestniczyć np w jakiejś imprezie gdzie leci głośna muzyka ,??Czy chodzić w czarnych rzeczach jak się do tego ustosunkować .Wiem ,że mój tatko nie chciałby tego ale czasami mam wrazenie ze będąc w żałobie powinnam się odizolować od wszystkiego ,nakrecam się ze nie powinnam się uśmiechać .A może mnie juz coś na głowe pada A ja zwyczajnie sobie nie radzę .Tęsknota za moim ukochanym Tatusiem jest coraz głębsza
_________________ Tatulek [*] 12-12-2011 godz 7:50 .Spoczywaj w Pokoju.
Czy też tak macie ,że macie wyrzuty że może nie powinniscie uczestniczyć np w jakiejś imprezie gdzie leci głośna muzyka ,??
Asiu, powiem Ci , że u mnie przez pierwsze kilka miesięcy było zupełnie tak samo, kiedy np. jechałam do rodzinnego domu i już stałam przed drzwiami aby wejść a z środka dochodziła głośna muzyka odwracałam się na pięcie, wsiadałam do auta i rozmyślając dokładnie o tym o czym Ty teraz rozmyślasz sobie jezdziłam w kółko zapłakana ...
zle się w tym wszystkim czułam ...
asia77 napisał/a:
czasami mam wrazenie ze będąc w żałobie powinnam się odizolować od wszystkiego
DOKŁADNIE tak samo ja miałam ...
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
żałobę przede wszystkim nosi się w sercu...
nie potrzebne są do tego czarne ubrania....To że nie założysz czarnej bluzki nie oznacza że mniej cierpisz i mniej przeżywasz...
A to czy powinnyście uciekać od np głośnej muzyki. To indywidualna sprawa. Jeśli przy takiej muzyce jest Wam źle to nie musicie tam przebywać. A jeśli Wam muzyka nie przeszkadza a może nawet czasem pomaga to nie miejcie wyrzutów sumienia.Wasi bliscy na pewno nie wymagali by od Was chodzenia w czerni, odizolowania, itd...wręcz przeciwnie.
akos6, tak ja wiem ,to nie chodzi o słuchanie głośnej muzyki ,ja poprostu od śmierci Taty nie słucham muzyki ,miałam na myśli przebywanie tam gdzie jest muzyka ,czy powinnam unikać imprez bo nie wypada i nie mam ochoty
[ Dodano: 2012-02-29, 10:07 ]
Jenyyyyyy dziękuję za przyjaciela forum jakie to miłe
Mnie Mamcia mówi że jak kiedyś po jej śmierci , przyjdzie Mi na myśl żeby chodzić na czarno - to będę miała przesrane
Hahaha...jakbym moją Maminkę słyszała. Wprawdzie nie użyła słowa na "p", ale to samo miała na myśli
Ja teraz siebie lubię w ciemniejszych barwach, może równiez dlatego, że nadal czuję się troszkę ponuro...jak przyjdzie wiosna zapewne i kolory się ożywią
Pozdrawiam serdecznie!:)
_________________ --
Bernadeta
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Kolejny ........już..........dopiero trzeci miesiąc bez Tatki ,a jest coraz gorzej w sobote miałby urodziny i byłam na mszy potem na cmentarzu zapliłam znicze ,przyniosłam Tobie Tatusiu piękne prymulki tęsknota z Tobą mój Ty przyjacielu jest niewyobrażalna i tylko mi Ciebie brak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum