A ja zgadzam sie z Madzia70 i też uważam, że biopsja została źle przeprowadzona. Powinnaś mieć biopsję macierzy lub łożyska paznokcia a nie końcówki paznokcia. Na Twoim miejscu skonsultowałbym się ze specjalistą od czerniaków.
Podpisuję się pod tą wypowiedzią. Skonsultuj sprawę jeszcze w CO Warszawa. Tak przeprowadzona biopsja mogła dać wynik fałszywie ujemny :(
Być może i generalizuję ,ale takich pomyłek w diagnozach ,źle pobranych materiałów itd. nie powinno być, zapadła mi w pamięci jedna historia pewnej użytkowniczki z tego forum i przez LEKARZY ( zbyt późna diagnoza) HISTOPATOLOGÓW ( źle przebadany materiał) nie ma jej już wśród nas ,zostawiła córeczkę i męża, a zapewne była młoda ,miała plany, marzenia, nie chciała umierać i to wszystko PRZEZ ZBYT PÓŹNE ROZPZONANIE. Oczywiście typ nowotworu też nie wróżył dobrze, ale gdyby diagnoza była postawiona wcześniej być może byłaby TUTAJ wśród nas..
Przepraszam że tyle czasu się nie odzywałam ale nowa praca brak czasu.. Dodatkowo w piątek miałam wycinaną zmianę barwnikową między palcami u stopy u tego samego lekarza u którego robiłam badania płytki paznokcia.
Myślę że każdy ma jakieś złe doświadczenia z lekarzami badaniami itd. ja jednak zakończyłam temat paznokcia. Wierzę w to że wszystko było wykonane tak jak trzeba. Z tego co powiedział mi lekarz to tak wyglądało pobieranie wycinka do badania ponieważ w trakcie zabiegu lekarz nie zauważył nic niepokojącego oraz jak to powiedział " nie było za bardzo co wycinać".
Witam, moja historia tutaj właśnie się skończyła. Odebrałam wyniki z kolejnej biopsji okazało się ze zmiana miedzy palcami u stopy to niegroźna zmiana barwnikowa.
Pozdrawiam wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum