Mam duzy problem, od jakis 2 miesiecy drga mi lewa gorna powieka, jest to bardzo uciazliwe. Biore magnez i to duze dawkia, ale to nic nie pomaga. Czy ktos z was mial podobny problem, moze zrobic tk glowy, bo juz sobie wkrecilam ze to moze od czerniaka.
. Biore magnez i to duze dawkia, ale to nic nie pomaga.
Czy przyjmujesz sam magnez czy z potasem?
Ponadto wydaje mi się, że drganie powieki u ciebie ma podłoże psychosomatyczne i jest wynikiem stresu jaki przezywasz w związku z diagnozą. Nieustanne myślenie i łączenie wszystkich objawów ( w tym tegoż drgania) z przerzutami nowotworu skutkuje niewłaściwym napięciem mięśniowym oraz napięciem nerwowo-mięśniowym czego efektem mogą być drgania powiek.
Dziekuje za odpowiedz. Przyjmuje magnez z vit B6 - 200 mg jonow magnezu 2, 3 razy dziennie. Jutro ide do okulisy. Napewno jest to zwiazane z napiecie miesni, czuje ze dretwieje mi reka i noga - wszystko po tej lewej stronie. Czerniaka mialam usowanego wlasnie z lewego podudzia.
Widze,ze masz takie same dolegliwosci jak ja i podobnie jak ty wszystko przypisuje czerniakowi.Mnie bardzo czesto boli glowa odkad wiem o czerniaku juz 2 razy robilam tk.Wszystkie bole to strach ,ze to sprawka czerniaka.
Witam
Ja też miałem takie problemy... np. coś mnie bolało w głowie, drgała mi powieka itp.
Byłem nawet u lekarza i tak jak napisała biofanka, są to typowe objawy spowodowane stresem, lękiem, i innymi emocjami.
Pozdrawiam i życzę by drgania powieki ustały
Witam!
Jestem ponad 5 lat po wycieciu czerniaka Clark II, Breslow 0,35 i w dalszym ciagu mam po tym przejsciu problemy z psychika. Zasiegalam porad psychologa, przyjmowalam leki uspakajajace - nic nie pomaga. Nie ma dnia, zebym o tym, co sie stalo nie myslalaDla wlasnego spokoju jestem ciagle w pogoni za literatura o czerniaku, czytam duzo, szukam nowych zrodel i nowych nadziei.
Tak samo, jak u Ciebie i Myszki - pierwsza mysl przy kazdym niedomaganiu zdrowotnym : czy to przerzuty? Wiem, ze to okropna glupota tak myslec i zatruwac sobie zycie, a jednak natretne mysli biora gore, mimo ze bronie sie przed tym.
A wiec nie jestescie same dziewczyny - jest nas wiecej.
Witam,
Odebralam niedawno wyniki i wyszla mi lekka niedoczynnosc tarczycy, czy osoby z czerniakiem moga zazywac euthyrox? Czy ktos z was bieze takie tabletki, czy one moga wpywac na czerniaka
Pozdrowienia
W żadnym razie przyjmowanie leków leczących tarczycę nie ma żadnego wpływu na "wywołanie czerniaka".!!!!!!
Jak nie będziesz ich przyjmować to dopiero zafundujesz sobie problem.
elisabeth- żadne lekarstwo nie pomoźe jak będziesz podsycać swoją niepewność. Najlepiej by było gdybyś odstawiłą internet i wszelką wiedzę. Niech ktoś kto jest Ci najbliższy robi za piorunochron i chroni Ciebie sam zbierając kompendium wiedzy o chorobie.
Pozdrawiam.
obertas
PS.
Ja jestem dla mojej dziewczyny takim odgromnikiem.
Z tego co wiem 'wywolac czerniaka' moze tylko nadmiar slonca lub solarium.
Nie ma tez zadnych efektywnych metod zapobiegajacych wystepowanie przerzutow.
Z tego co wiem 'wywolac czerniaka' moze tylko nadmiar slonca lub solarium.
Nie ma tez zadnych efektywnych metod zapobiegajacych wystepowanie przerzutow.
Mój Jarek nigdy się nie opalał więc nie zgadzam się.Są też inne predyspozycje.
Do tekstu o predyspozycjach dodam: oparzenie/a słoneczne w dzieciństwie.
===
Zgadza sie. Ja bym nawet tego nie nazwal oparzeniem bo to bardziej brzmi jakby ktos sie popalil na sloncu. Wystarczy ze osoba o jasnej cerze opali sie na sloncu w dziecinstwie RAZ. To juz moze wystarczyc! Oparzenie sloneczne nalezy traktowac nawet jako zaczerwienienie skory.
Witam,
Odebralam niedawno wyniki i wyszla mi lekka niedoczynnosc tarc zycy, czy osoby z czerniakiem moga zazywac euthyrox? Czy ktos z was bieze takie tabletki, czy one moga wpywac na czerniaka
Pozdrowienia
Absolutnie nie wpływają na czerniaka. Tabletki euthyrox są to hormony tarczycy które wyrównują prawidłową pracę tarczycy. Moja mama miała czerniaka i owe tabletki bierze od dobrych kilku lat i nic złego nie powodują. Bierz je spokojnie i nie denerwuj się
Pozdrawiam
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum