dzis była bronchoskopia...a po badaniu przyszedl lekarz i mowi ze jest guz i beda operowac.jutro mama wychodzi ze szpitala a we wtorek ma sie zgłosic na jakies badanie..cos w stylu innej tomografi..tak on to nazwał.a potem ustala termin operacji.mama sie zalamala...do konca wierzyla ze to nic groznego.na poczatku był bunt.....ze nie bedzie sie leczyc....nagadalam jej ze niewielu chorych dostaje szanse na operacje wiec sie modlmy zeby sie zniej niewycofali.zwlaszcza ze ten szpital juz nawet chorych nieprzyjmuje...tak mowili wczoraj w wiadomociach...ech
[ Dodano: 2011-11-17, 20:34 ]
bronchoskopia:struny głosowe ruchome.krtan tchawica w normie.Carina maior ostra.Po lewej stronie anatomia oskrzeli w normie.Po stronie prawej oskrzela płata gornego drozne.Oskrzela płata srodkowego drozne.Segm VI drozny.Zmiana guzowata obejmuje ss.VIII i IX, s.X drozny.Pobrano wycinki.Oskrzela przepłukano?tresc odessano.Popłuczyny oskrzelowe na cytologie, BACTEC.AFB popłuczyn oskrzelowych /-/ ujemny, Bctec w obserwacji
[ Dodano: 2011-11-17, 20:48 ]
z doskoku jestem...
tety wysilkowe:6min marszu 610m
nowe rtg:guzowate zacienienie w okolicy dolnego bieguna prawej wneki, niejdnolicie wysycone.DRuga zmiana o podobnym charakterze połozona bardziej obowodowo.Lewe pole płucne bez zmian naciekowych.Przepona gładka, prawidłowo ustawiona, kąty przeponowo-zebrowe wolne.Sylwetka sercowo-naczyniowa w normie.
pulsoksymetria SpO2: 99% t-91-98
mnustwo badan..nie wiem co wazne..wszystko w normie oprocz cukru...glukoza w surowicy 5,8 i cholesterolu 7,o3 a norma 3,10-5
musze to jakos zeskanowac
[ Dodano: 2011-11-17, 21:17 ]
foty...wyniki
[ Dodano: 2011-11-17, 21:18 ]
prosze o komenatrz...
i mam pytanko
czy badania pet i ebus jesli cos wykarza to moga ja zdyskwalifikowac z operacji?to bardzo wane bo sie boje