Połowa wakacji a tu zdjęcia ze szkoły? Ktoś tęskni za pracą!!!
zdjęcia są z tzw. pokoju śniadaniowego w mojej byłej pracy , a rzeczywiście te tablice mogą być mylące.
Za pracą nie tęsknię, ale potrzebuję pieniędzy do życia, to i do pracy muszę chodzić
Od wczoraj nowa praca.
Jak co roku, tak i w tym roku Fundacja Urszuli Smok "Podaruj Życie" organizuje w Krakowie Marsz Życia i Nadziei. Zachęca do pisania listów:
post z ich ściany na FB:
"We wrześniu odbędzie się po raz siódmy Marsz Nadziei i Życia. Jeśli chcesz żeby Twój list opisujący przeżycia związane z chorobą, marzenia i plany na przyszłość, został odczytany przez znanych artystów, a następnie wysłany wraz z zielonym balonem do nieba napisz do nas. Gorąco liczymy na morze listów od Was:)
[ Dodano: 2014-08-06, 21:24 ] Urania, u mnie czas od choroby jest coraz dłuższy i coraz częściej zapominam o tym jak ważne jest zdrowie <takie życie i taki jest ludź> i mam ochotę zmienić swój podpis. Ale on cały czas mi przypomina czego tak ważnego w tej chorobie się nauczyłam i czasami mam nadzieję, że ktoś ten podpis przeczyta i może sobie uświadomi, że: "Chwila, która właśnie trwa może być najlepszą z Twoich chwil."
To mam pozostać moim credo.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
powroty do pracy- dobrze, jak ma się do czego wrócić! W Warszawie o pracę łatwiej, u nas - ech , szkoda gadać. nerwus]
Powodzenia życzę i w nowej pacy, i prywatnie. Na pewno coś ci się w końcu ułoży
Odzywaj się, bo zdjęcia i filmiki m.in. z YouTube dołączane przez ciebie chętnie oglądam- D. Szaflarska mnie ubawiła( nie znałam tego )
Urania, u mnie czas od choroby jest coraz dłuższy i coraz częściej zapominam o tym jak ważne jest zdrowie <takie życie i taki jest ludź> i mam ochotę zmienić swój podpis. Ale on cały czas mi przypomina czego tak ważnego w tej chorobie się nauczyłam i czasami mam nadzieję, że ktoś ten podpis przeczyta i może sobie uświadomi, że: "Chwila, która właśnie trwa może być najlepszą z Twoich chwil."
To mam pozostać moim credo.
Dla Ciebie Justynko pierwszy człon „Choroba moim nauczycielem, nie panem” nabiera wartości historycznej dla innych może stać się wskazówką w chorobie, drugi „Chwila, która właśnie trwa może być najlepszą z Twoich chwil" jest uniwersalny i zawsze na czasie. I jeden i drugi skłania do refleksji. Czytałam Twój podpis wielokrotnie i nigdy nie był mi obojętny.
Pozdrawiam
Jak zwykle dużo się u Ciebie tutaj dzieje lubię TU zaglądać...
Justynko gratuluje i cieszę się z Twojej nowej pracy , mam nadzieję , że będzie Ci sprawiała dużo satysfakcji i rozwoju zawodowego
Pozdrowionka
Radi, dzięki
Co do pracy, to miałam sporo szczęścia oraz dzięki ludziom, po których się nie spodziewałam pomocy oraz takim, którzy pomogli nieświadomi tego, że mi pomagają .
Znów jest dekalog wg Krzysztofa Krauzego. Umieszczam po raz kolejny, ale 'dobrych rad' nigdy za dużo.
http://hipokrates2012.wor...ztofa-krauzego/
1. Badaj się – choć trudno w to uwierzyć, nie jesteś nieśmiertelny
2. Rak to nie wyrok
3. Nie szukaj najlepszego lekarza – szukaj dobrego
4. Zasięgaj drugiej opinii
5. Nie zadowalaj się diagnozą urologa, chirurga, nefrologa ani nikogo, kto nie jest specjalistą od raka. Jeżeli masz raka – idź do onkologa
6. Nie odtrącaj rodziny i bliskich (proszę pamiętać )
7. Szukaj wsparcia
8. Bądź gotów dużo w swoim życiu zmienić
9. Pytaj, szukaj, drąż
10. Myśl pozytywnie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum