kmis757,
Bardzo się cieszę że jest remontowana jest prześliczna i można w niej o trochę zadumy.
Jak się jechało do Wambierzyć od strony Polanicy był tam na wzniesieniu przepiękny Pałac mam nadzieję że też się za niego wezmą.
W Wilkanowie kierunek z Bystrzycy Kłockej do Międzygórza też były przepięknie usytuowane już prawie ruiny Zamku i mogę tak dalej w Gorzanowie..... Bardzo lubię też zwiedzać w Polsce: Zamki, Pałace , Warownie itp.
[ Dodano: 2012-02-22, 12:27 ] Kmis
Muszę powiedzieć że mieszkasz w przepieknej okolicy .
Tam po prostu jest CUDOWNIE
Jestem tu znów z Wami...
ale jakby mnie znów na moment nie było...
Świat jest pełen miłości...
Świat jest pełen bólu...
Od czasu swojej drogi w chorobie Świat stał się dla mnie taki inny... życie ma inny blask... cierpienie inna wartość... tego cierpienia tak wiele, że trudno je samemu ogarnąć... a tak innymi oczami go widziałem... praca, dom, dziecko, miłość, płacz, radość, ból, cierpienie - jakby inny Świat. I co się z nami stało. Dlaczego teraz wszystko ma inny wymiar... inna wartość... Dlaczego tyle bólu jest w tym Świecie... wśród nas... blisko nas.
Dopiero... tak niedawno uporałem się z myślą o odejściu przyjaciela... z cierpieniem i bólem w rodzinie... przeżywam ból cierpiącej "E" pod maską radioterapii... poranny telefon... Zdzichu był moim przyjacielem. Razem w szkole, razem do pracy, znów razem w szkole... czasem był złośliwy i nietaktowny ale zawsze razem... od 15 lat nasze drogi rozeszły się. Przed moją radioterapia nieoczekiwane spotkanie... bardzo się zasmucił... a dziś... dziś musze się pogodzić, że jutro to ja pierwszy muszę go odprowadzić... czy to jest wiek na umieranie... nagłe i niespodziewane umieranie...
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Od czasu swojej drogi w chorobie Świat stał się dla mnie taki inny... życie ma inny blask... cierpienie inna wartość... tego cierpienia tak wiele, że trudno je samemu ogarnąć... a tak innymi oczami go widziałem...
kmis757, doskonale docierają do mnie Twoje słowa.
Ja jako osoba opiekująca się (kilka miesięcy temu) chorym tatą mogę się pod tym podpisać. Na wszystko i na wszystkich zaczęłam zupełnie inaczej patrzeć ... wszystko co było - teraz też jest, niby to samo a jednak zupełnie inne, zupełnie inaczej spostrzegane przeze mnie, bardziej zauważalne i bardziej doceniane.
Nie wiem czy sprecyzowałam Swoje myśli tak jak bym tego chciała ale wiedz, że wiem co chcesz przekazać.
kmis757 napisał/a:
dziś musze się pogodzić, że jutro to ja pierwszy muszę go odprowadzić...
Krzysztofie przykro mi
Trzymaj się ! Niestety jest tak jak napisałeś :
kmis757 napisał/a:
Świat jest pełen miłości...
Świat jest pełen bólu...
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
W Krynicy bywaliśmy na wycieczkach i w Dusznikach też i w kaplicy czaszek......
Największe wrażenie robiły na mnie dystyngowane panie kuracjuszki, obzłocone, wyfiokowane, z pijałakmi w dłoniach
_________________ Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Mieszkam tu ponad pół wieku a pierwszy raz widziałem zachód słońca za? kto skończy to zdanie? za co zaszło
Zatrzymałem się 2 km przed domem...och jak by się przydał dobry aparat z obiektywem...
[ Dodano: 2012-03-19, 19:42 ]
JustynaS1975 napisał/a:
:-D
Ale przyroda górą ...
- tak Justynko, przyroda zawsze górą
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum