To przykre jak odchodzą nasi przyjaciele,znajomi nie wspomnę o rodzinie bo to nie podlega dyskusji.
W taki czas myślę,że coś bezpowrotnie się skończyło.Zostają tylko wspomnienia.
Bardzo Ci współczuję Krzysztofie z powodu odejścia kolegi.
Wszystkim dziękuję w imieniu rodziny Rysia i swoim. Właśnie wróciłem z pogrzebu, bardzo pięknego. Usłyszałem słowa; jakie życie taki pogrzeb. Na pewno coś w tym jest bo wykształcić się może każdy ale być takim człowiekiem jak Rysiu tego nie można się wyuczyć. Z tym trzeba się urodzić i takim być na co dzień w stosunku do wszystkich....
Odszedł nagle i niespodziewanie ale na zawsze pozostanie w pamięci wielu ludzi. A gdy pamięć trwa to znaczy, że człowiek nadal żyje...
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Na pewno coś w tym jest bo wykształcić się może każdy ale być takim człowiekiem jak Rysiu tego nie można się wyuczyć. Z tym trzeba się urodzić i takim być na co dzień w stosunku do wszystkich....
Krzysiu, można w sobie wykształcić człowieka. Przepraszam, że w takim momencie z Tobą dyskutuję.
Tylko trzeba chcieć się w tym kierunku kształcić. A tacy ludzie jak Twój kolega Rysio są dla innych przykładem, a być może w kimś (kto jest zatwardziały w swoim (na skróty nazwę) nieczłowieczeństwie) obudzą chęć wykształcenia w sobie człowieka.
Bycie człowiekiem wymaga ogromnej siły i odwagi.
"Bycie człowiekiem nie jest tym, co osiąga, ale raczej tym, co chce osiągnąć." -- Khalil Gibran.
Krzysztofie, my dzięki Tobie też będziemy pamiętać o Twoim koledze Rysiu jako o wspaniałym człowieku. I wieczny odpoczynek racz mu dać Panie ...
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
U mnie zima i poda nadal. Jutro jedziemy do Wałbrzycha na spotkanie z małgosia43 i Jackiem, zawitali na chwile w nasze strony (Magister_Roman też będzie) ... ale zimówki już mam... Pozdrawiam wszystkich zimowo i śnieżnie
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
A ja dopiero teraz sprzątnęłam azalię ze schodów cała w śniegu.Mam nadzieje,że trochę białego puchu jej nie zaszkodzi
Pozdrawiam i uściski przesyłam i proszę bardzo pogłaskać ode mnie Magistra_Romana
Witaj Krzysztof
U mnie taka zima była rano ,ale już nie ma po niej śladu .
Na południu zima szybciej zagaszcza i się rozzuchwala .
Twoje kwiaty wytrzymałe .
Nie ma to jak możliwość spotkania z przyjaciółmi ,
Zimówki założone?
Szerokiej drogi.
Pozdrawiam.
ewka1, agamaz, Dzięki serdeczne za odwiedziny. Pelargonie w tym roku pozostawione do samego końca tzn. aż je mróz nie zniszczy. Co roku robiłem swoje szczapki na kolejny sezon ale teraz... Małgosia zawita w swe rodzinne strony i miło, że znajdzie chwilę czasu na wspólne spotkanie. Magistra, tego wszech gryzącego, oczywiście pogłaskam. Miło było widzieć całą rodzinkę z Abi (mamą) u Gazdy. Fajnie, że są teraz w domach Forumowiczów i zapowiedziane są (przez nowych właścicieli) na kolejny Zlot. To będzie na prawdę niezapomniany i rzadko spotykany widok. Zima szaleje i u mnie sypie od samego rana. Do Wałbrzycha niedaleko, 49 km ale jazda przez górki na pewno będzie wspaniała ze względu na spodziewane wspaniałe zimowe pejzaże. Pozdrawiam zimowo.
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
female, Dzięki serdeczne. To mamy tak samo. U mnie teraz -3* i zadymka śnieżna. Na ulicy już widać pługi śnieżne. Kto kocha zimę niech zazdraszcza nam.
Krzyś u Ciebie ciut zimniej. U mnie tylko 0, więc nie wiem, czy "moja" zima długo potrwa. Póki co, cieszę się widokiem bieli za oknem i uśmiecham się na jej widok
_________________ --
Bernadeta
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum