Od jakiegoś czasu mój M. mówi dużo o odchodzeniu, zawsze podejmowałam delikatnie rozmowy bo widocznie tego oczekiwał.
Ale ostatnio jest to codziennie i mówi, że to czuje, że zbliża się czas odejścia.
Najpierw zaczął zapraszać do naszego domu dalszą rodzinę.... nie pytałam i przyjmowałam radośnie i gościnnie. Wcale mnie to niepokoiło.
Ale gdy już wyczerpał listę to więcej zaczął mówić.., że czuje, że jest coraz słabszy i nic Mu się nie chce.
Pamiętam mojego Tatę gdy odwoziłam Go do szpitala też tak twierdził.
Jak myślicie...czy człowiek TO czuje?
I w ten sposób usiłuje mnie przygotować? Sama nie wiem...
_________________ Lidia
Nauczmy się kochać ludzi....bo tak szybko odchodzą.
I w ten sposób usiłuje mnie przygotować? Sama nie wiem...
Trudno powiedzieć ,wydaje mi się że chyba tak, są przecież przypadki że siłą woli można przeżyć jeszcze kilka dni żeby się z kimś pożegnać .
Pozdrawiam
Kochana, walczycie już tyle lat. Jesteś opoka, bazą , buforem złych nastrojów męża, kryzysów, lęków, pielęgniarką, opiekunką... Zawsze obok, gotowa wziąć na siebie wszystko co najgorsze. Dziwisz się, że masz dosyć? Jest szansa, aby ktoś cię odciążył, pomógł w opiece, zwł. teraz jak jeszcze nakłada się presja świąt? Podziwiam wszystkich , którzy tak dzielnie roztaczają parasol nas swoimi bliskimi. I ty jesteś wśród tych podziwianych.
Lidzu Kochana trzymaj się .
Wiem nie jest łatwo i jak sama piszesz padłam pierwsza ...
To nie prawda nie padłaś po prostu masz kryzys......
Jesteś wspaniałą osobą i Kochającą żoną i tak pozostanie ....
Kochana, jesteś silna, musisz być!!! Ja też mówię, że nie daję rady- nie mamy wyjścia!My inaczej to przechodzimy niż osoby chore. Chyba nam jest trudniej, ale przecież nie możemy się poddać, nie mamy wyjścia
Lidziu, kochana dasz rade cały czas myslami jestem z Toba tak jak Ty byłas przy mnie gdy tego portzebowałam .Lidzu uwierz mi poradzisz sobie ze wszystkim .
_________________ Romka.
To nie był czas,to nie była pora.21.o3.2014.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum