Witam po długiej przerwie. Mam badanie krwi i płuc do interpretacji. krew:WBC4,0 norma 4-10 LYM 2,4% przy normie 17-48, MON 2% norma 4-10 pał 1. badanie tzw ręczne. W rtg płuc pola płucne bez zmian ogniskowych. Wnęki wzmożone nieżytowo. CO TO JEST? Czy powinnam się niepokoić?
[ Dodano: 2010-12-10, 01:56 ]
Dodam ze nie jestem i nie byłam nawet przeziębiona. nie mam nawet kataru. Tydzien przed badaniem przechodziłam trzydniową grypę jelitową i nastepnego dnia po grypie mialam nienajlepsze wyniki krwi dlatego pani internistka kazała mi za tydzien badania powtórzyc i liczyli krwinki ręcznie.
_________________ Antoine de Saint-Exupéry
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać
Nie wygląda na nic innego poza efektami infekcji.
A co to jest 'przeziębienie'?
Dla pewności RTG można powtórzyć za 3-4 tygodnie. Morfologię też, dla własnego komfortu psychicznego lub jeśli cokolwiek niepokojącego by się działo (ponowna infekcja, osłabienie, pojawienie się jakichś nowych objawów lub utrzymywanie takich, których być już nie powinno).
No to jestem. Wszystko jest o.k. w każdym razie nic niepokojącego nie czuję. chyba jestem przykładem tego że można pozbyć się raka. I tego życzę wszystkim którzy walczą.
Przepraszam że tak rzadko tu zaglądam. pewnie dlatego że chcę zapomnieć o chorobie.
Wizyta u onkologa w lutym. Pewnie dostanę skierowanie na usg węzłów.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać
Pewnie dostanę opieprz ale zapomniałam o wizycie u onkologa. teraz mam nowy termin - 30 maja. czuje się dobrze. Wiecie, w moim wieku... takich różnych drobnych dolegliwości nie wiążę z nowotworem.
No dobrze, przyjdzie wiosna to znów zrobię badania kwi, płuc, ginekologiczne. Nie mam czasu chorować
Za miesiąc miną dwa lata od operacji, półtora po radioterapii. Wyniki krwi mam w normie, OB 12. Przed wizyta u onkologa, w połowie maja zrobię usg węzłów. Czuje się ostatnio dziwnie - swędzi mnie skóra, puchną ręce a stopy tak bardzo że nie mogę założyć butów. mam dziwne apetyty na mleko, nie spię po nocach,wystarcza mi 5-6 godzin snu. Dopadł mnie niepokój.
TSH mam w normie. Węzły jak poprzednio lekko powiększone.
Dokuczają mi coraz częściej zawroty głowy i czasem takie przeszywające bóle.
Swędzi mnie skóra. Pewnie jestem przewrażliwiona i to tylko reakcja na słońce.
Od onkologa dostałam skierowanie na rezonans głowy. Byłam mile zaskoczona krótkim czasem oczekiwania na badanie w centrum onkologii w Szczecinie - 3 tygodnie ale ja moge dopiero 27 czerwca.
Wszystkim życzę zdrowia.
Trzymam kciuki za wyniki rezonansu. Sam mam bóle głowy w części skroniowej, po stronie lewej... właśnie takie "przeszywające", trwające do pół minuty. Rezonans twarzoczaszki i szyi będę miał 17-go sierpnia.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum