Ale domyślam się, że podawany jest schemat PE - cisplatyna + etopozyd, z racji niewydolności zastoinowej raczej nikt by nie zastosował karboplatyny.
.
jeszcze chciałem dodać tylko że podczas pierwszej i jedynej chemii zastosowano właśnie Karboplatynę AUC 6 (410mg) i Vepesid 120 mg/m2 (190mg). niezależnie od tego czy to właściwe czy nie, mam poczucie że chyba każda chemia zrobiłaby to samo.
teraz już mamy z ojcem najtrudniejszy dzień za sobą, jestem wyczerpany - załatwienie wszystkich formalności i identyfikacja ciała przed transportem wymagało sporo siły. jutro zaczyna się nowa rzeczywistość, może nie będzie już tak dobrze jak kiedyś ale wierzę że lepiej niż teraz.
dziękuję wszystkim za wpisy.
[*]
jeszcze chciałem dodać tylko że podczas pierwszej i jedynej chemii zastosowano właśnie Karboplatynę AUC 6 (410mg) i Vepesid 120 mg/m2 (190mg). niezależnie od tego czy to właściwe czy nie, mam poczucie że chyba każda chemia zrobiłaby to samo.
Sprostuję sama siebie i dla spokoju sumienia wyjaśnię - podanie karboplatyny było właściwe z powodu niemożności nawadniania pacjentki, co byłoby konieczne w wypadku podania cisplatyny. Stąd też jej zmiana na karboplatynę, która tak nefrotoksyczna nie jest i nie wymaga zwiększonego podawania płynów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum