Będę czekał na wynik AFP i bHCG. Informacja pozytywna ale nie popadajmy w hurraoptymizm. Macie mieć jeszcze wiele takich dobrych informacji aż do normalizacji stężenia w/w w osoczu!
Trzymam kciuki!
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
AFP - przed podaniem chemii - 31.192,00 IU/ml
- po pierwszym podaniu - 25.444,00 IU/ml
BHCG - w normie
Jestem umiarkowaną optymistką jeśli chodzi o całość naszej choroby...wiem, że przed nami długa walka, jednak nie spodziewałam się pozytywnej odpowiedzi już po podaniu pierwszej chemii.
Jesteśmy dziś na drugim podaniu i oby było tak dalej...
_________________ Gosia
nie oddam Cię kochany...będę walczyć z tą chorobą!
Świetnie! Nowotwór odpowiada na chemioterapię! Nie wiemy jeszcze w jakim stopniu ale to bardzo, bardzo, bardzo mily mikolajkowy prezent Ciesze sie razem z Wami!
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
jak z tym walczyć? można zastosować jakieś środki farrmakologiczne? najlepiej nie do ustne, bo i tak mamy tego za dużo jak na nasz żołądek.
[ Dodano: 2010-12-10, 09:36 ]
Wiecie co jestem zdziwniona...a nawet lekko poruszona:
do tej pory było u nas tak: Małżowinek chory a ja herkules skałą jestem przy nim
Ale wczoraj okazało się, że ta skała się kruszy troszeczkę i złość mnie bierze sama na siebie: od pewnego czasu miałam takie dziwne objawy ( oczywiście ukrywałam je przed wszystkimi) : bardzo niskie ciśnienie, kołatanie serca i puls powyżej 100-130 i czasami wyżej.
Wczoraj się wybrałam do lekarza z wynikami ( bo przezornie wcześniej zrobiłam) i pan doktor powiedział : proszę pani musi pani uspokoić swoje serce, bo ja tutaj widzę blok komorowo-zastawkowy II stopnia
I tutaj szok i ta moje złość na siebie: bo kurcze mam być skała herkulesem a tu co?
I strasznie mnie to wkurzyło...tzn. jestem zła ...ech...
_________________ Gosia
Wiem z własnego doświadczenia,że taki ogromny stres potrafi porządnie nasze zdrówko uszkodzić.
Łatwo jest powiedzieć 'dbaj o siebie'.
Tylko jak to zrobić w takiej sytuacji??
Przykro mi bardzo,że Twojego Małżowinka dopadła neuropatia.
W tym przypadku stosuje się leki przeciwzapalne i immunosupresyjne.
Są też w plastrach.
Sądzę,że lekarz wybierze najlepszą opcję.
Słyszałam,że masaż czasem pomaga wyeliminować lub znacznie zmniejszyć dolegliwości wynikające z neuropatii czyli przykurcze lub nadmierne napięcie mięśni.
Pozdrawiam!
Witaj droga Peti z małżowinkiem.
Miałam podobne objawy do twoich+opuchnięte nogi i mój onkolog kazał zbadać się kardiologicznie i okazało się tachykardia oraz tarczyca(jakaś choroba Gravesa Basedowa).Na to szybkie zasówanie serducha mam leki spowalniające bicie serca(tu też obserwacja,bo ogólnie mam niskie ciśnienie,a to ponoć obniża) oraz leki na tarczycę i 10 stycznia po badaniach krwi kontrola.Bardzo się szybko męczyłam zanim poszłam do lekarza-teraz deko lepiej.
Idź przebadaj krew jeszcze raz zrób TSH,T3,T4 i do kardiologa z serduszkiem-zastosuje leki.Musisz być przecież silna dla połóweczki twojej.Nie zwlekaj,bo nic po tobie w takim stanie.
Ściskam was serdecznie.Trzymajcie się dalej w coraz lepszym zdrówku.
Jusiu - będziemy we wtorek na dolewce to porozmawiamy z lekarką o tych lekach...
Masaż- masuje, masuję i masuję...oj troszeczkę pomaga, ale tylko troszeczkę.
Moniuniu - wszystkie wyniki w kierunku tarczycy miałam i wszystko w normie, tylko to moje serducho mi tutaj jakiś bunt urządza. Stwierdzenie lekarza :"
musi Pani się nie denerwować i prowdzić trochę oszczędniejszy tryb życia"
Ja mu na to : Panie doktorze, trudno będzie, gdyż mój Małżowinek choruje na zaawansowanego nowotwora i jest leczony chemioterapią paliatywną"
Na co lekarz : Hm...to już nie wiem, proszę jeść więcej soli
E tam ja....ważne żeby ta neuropatia , była jakoś do zwalczenia.
_________________ Gosia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum