AsiA., dobrze rozumiem, że Mama nie ma żadnych leków przeciwbólowych na stale?
Ketonal i no-spa to sa leki zdecydowanie tutaj za słabe. Porozmawiajcie z lekarzem o czymś mocniejszym i bardziej odpowiednim dla Mamy.
W chwili obecnej najważniejsze jest, aby zapewnić Mamusi komfort i całkowicie uwolnić ją od bólu.
Skoro lekarz ma być jutro dopiero, to poproś pielęgniarkę, aby się w tej sprawie z nim skontaktowała (swoją droga jest to nie dopuszczalne, że zostaliście na tydzień bez opieki lekarskiej - proponowałabym ten fakt zgłosić w waszym hospicjum)
AsiA. napisał/a:
Ja nie wiem jak sobie poradze jak stanie się to najgorsze,najtragiczniejsze...
Kto ma być przy nas,do kogo dzwonić informować??
Asiu, kto ma być przy Was - tutaj decyzja należy do Was, Ciebie i Mamy.
Czy rozmawiałyście na ten temat, jak ona chciałaby aby ten moment wyglądał?
Jeśli chodzi do kogo zadzwonić, z tego co sie orientuje, należy skontaktować się ze swoim lekarzem pierwszego kontaktu.Nie wiem czy nie ma jakiś zmian, jeśli Mama jest pod opieką hospicjum - zapytaj Waszej pielęgniarki.
Wiem, że to są trudne tematy, ale jeśli dowiesz się tych rzeczy teraz, będzie Ci w tej trudnej chwili przynajmniej w tym aspekcie prościej.
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum