Richelieu dziękuje, powiem jeszcze, że cudownie mi być Mami dla swoich dzieci
Pozdrawiam ciepło.
[ Dodano: 2009-10-15, 09:29 ]
Muszę jednak podać dziś Mami neupogen podobno może po nim zgorączkować, wyniki jej się posypały, pan doktor jakoś tak sprytnie to po przeliczał ??? i kazał podać lek.
Nie wiem co robić Mami je normalnie, pije soki z buraka, marchwi i jabłek, dostaje żelazo z kwasem foliowym ale to nic nie daje
Pan doktor twierdzi, że Mami i tak bardzo dobrze to przechodzi...
a mnie martwią te wyniki i te gniecenie w piersiach. Pixi mówi, że to dlatego,że gnój dostaje po uszach i ja chcę w to wierzyć.
Czy jest możliwe, że ten s....l idzie dalej?? że "ruszył" po chemii ??
pozdrawiam Was ciepło
Postanowiłam sobie dziś, że będę tu pisać sobie wszystkie ważne informacje, które przydają mi się podczas rozmów telefonicznych z lekarzem tzn. wyniki, samopoczucie Mami i tak dalej, zamiast szaleć z kartkami otworzę sobie stronkę i będę miała wszystko przed oczami tak sobie wymyśliłam
a może przy okazji ktoś coś podpowie
15.10 podano neupogen 1 zastrzyk podskórny, samopoczucie Mami bardzo dobre
16.10 okropne bóle kostne od 2 w nocy, najpierw kolana, nad ranem ból miednicy i bioder,
podałam Mami DHC costans, ma problem z poruszaniem się z bólu, jest osłabiona i senna.
wyniki badań
pałeczkowate 0,17 podzielone 0,41 kwasochłonne 0,03 limfocyty 0,35 limfocyty atypowe 0,03 monocyty 0,01
różne jednostki i ja się w tym gubię cała głupia jestem
Nieprawidłowa rozległa masa w obrębie segmentu 1,2 płuca prawego naciekająca segment 6 nie do odróżnienia od patologicznie powiększonych węzłów chłonnych śródpiersia i wnękowym 54,7x55,4x70,8mm. Masa przylega do przełyku , otacza tchawicę na ok 1/2 jej obwodu przemieszcza ją na stronę lewą przewężając światło tchawicy do 12mm obejmuje oskrzele główne prawe górnopłatowe oraz segmentów 2,3.szerzy się do okolicy przedkręgosłupowej oraz wzdłuż pęczków oskrzelowo-naczyniowych segmentu 1,2 Cechy nacieku ZGG, tętnica górnopłatowa i jej odgałęzienia wtopione w zmianę.Zmiana ogniskowa na obwodzie segmentu 2 płuca prawego owym 4mm.???
Ponadto widoczne węzły chłonne przytchawiczne okna aortalno -płucnego oraz podostrogowe owym. do 1 cm w osi krótkiej dolnego bieguna wnęki prawej 1,2cm oraz okolicy oskrzela górnopłatowego lewego o wym. 9mm
jamy opłucnowe wolne
poza tym narządy j. brzusznej objęte badaniem bez uchwytnych zmian
wskazana diagnostyka na wykluczenie zmian o charakterze meta.
to jest opis TK z 19.09
wpisałam to bo mi zaczyna zanikać z papieru (skserowane faxem) mam nadzieje że druk zanika razem z guzem -Mami właśnie jest na chemioterapii- lekarz nie zmienił dawki i skomentował: hmm to przestaje być leczenie paliatywne a zaczyna być radykalne,
nie wiem co o tym sądzić kiedy radykalne przechodzi w paliatywne i odwrotnie???
czy dawki które dostaje Mami są chemią radykalną ???
nie chciałam rozmawiać z lekarzem przy Mami bo widziałam jak się cieszy z jego opinii, że świetnie to przechodzi, odpowiedziała lekarzowi, że ona wytrzyma tą chemię - niech jej nie zmniejsza. W poniedziałek zabieram Mami do domku
nie wiem jak to jest ale Mami psychicznie lepiej czuje się wśród chorych, ja będąc z nią w centrum też czuje się bezpieczniej - dziwne to prawda??
Madziorek,to świetnie ,że Twoja mamcia czuje się dobrze!
Wydaje mi się,że czujesz się bezpiecznie w szpitalu,ponieważ wiesz,że w razie jakby wystapiło coś nieoczekiwanego,to tam mozna liczyć natychmiast na pomoc.
Ale wszystko jest teraz ok,więc cieszcie się sobą w domku
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2009-10-24, 19:17 ]
zmieniłam nazwę postu......
[ Dodano: 2009-10-24, 22:01 ]
Jutro jadę po Mami....
dziś skończyła drugą dawkę chemii, rano płukanie i do domku...
od kiedy mieszkają z nami odczuwam jej brak na co dzień, sokowirówka milczy...
jak wczoraj wyjeżdżałam z COI coś mi mówiło.. będzie dobrze.. teraz cisza...
boję się ciszy...
29.10 dolewka
5.11 CT kontrolne
źle mi tu samej.....
[ Dodano: 2009-10-24, 22:13 ]
DSS jak będziesz na siłach rzuć okiem na moje posty..
potrzebuje Twojej opinii. pliss....
Madziorek, trzymam niezmiennie kciuki, i wierze, tak bardzo wierze, ze mozna wygrac...
Twoja Mami jest bardzo dzielna i najwazniejsze, zeby wytrwala w walce...
_________________ Niemożliwość jest opinią. Możliwość jest stanem ducha.
Dzięki Dziewczyny.
Dziś Mami czuje się fatalnie, rano wymioty, zimne poty, jest bez sił, nie wspomnę już o bladości jej twarzy, mam wrażenie że robi się przezroczysta
Jest słabiutka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum