Witam, moja babcia ma dużą zmianę na wątrobie, wyniki TK są niejednoznaczne, dzisiaj zespół na onkologii w Gliwicach wypisał jej skierowanie na biopsje wątroby i kazał samej znaleźć sobie szpital w której jej tą biopsję zrobią bo oni nie wykonują (KPINA!!!). Czy ktoś wie gdzie można wykonać biopsję wątroby pod kontem nowotworu? Prozę o pomoc. Babci kazali z wynikami stawić się na następnym zespole 30 marca.
Witam
Napewno w Krakowie w Centrum Onkologii na ul. Garncarskiej 11. Chociaz mojej mamie nie wykonali bo nie stwierdzili obecnosci guza na watrobie (dwoch lekarzy pod tym sie podpisalo)..jak sie pozniej okazalo guz byl i jest, wycinek pobrano w trakcie laparoskopii robionej w celu usuniecia kamieni.
Ale dziwi mnie to ze w Gliwicach w centrum Onkologii tego nie robia??
Pozdrawiam cieplo
No nas też to zdziwiło, szpital o najwyższym stopniu specjalizacji i największych grantach no lae skończyły im się limity albo nie podpisali kontraktu, szkoda gadać, żeby chorować w tym kraju to trzeba mieć nieskończone siły. Dziękuję za info i pozdrawiam.
Witaj,
Miałam robiona biopsję zmiany na wątrobie pod kontrolą usg jakiś tydzień temu w Akademii Medycznej w Gdańsku. Termin oczekiwania to około tygodnia. Tylko, że dla was to bardzo daleko. Swoją drogą to nieludzkie, że babcia dostała skierowanie na biopsję nawet bez wskazania placówki. Kpina jakaś!
Pozdrawiam i powodzenia
Magda
_________________ "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
Augustyn z Hippony
U nas w Krakowie w CO wydajemy skierowanie na biopsję pod kontrolą USG po oznaczeniu parametrów układu krzepnięcia.
ALE:
1) w zasadzie jeśli to zmiana pierwotna, to powinien się babcią zająć Oddział Chirurgiczny specjalizujący się w chirurgii onkologicznej przewodu pokarmowego i przeprowadzić pełny staging (ocena zaawansowania nowotworu) włącznie z ewentualnym zabiegiem operacyjnym;
2) jeśli babcia ma zdiagnozowany inny nowotwór a zmiana w wątrobie jest wtórna to wtedy jak wyżej USG + BAC
_________________ Medycyna to nie matematyka, tu 2+2=3,9 lub 4,1. 4,0 to rzadkość...
Witam.
Wiem, że można zrobić biopsję wątroby i innych narządów wewnetrznych w szpitalu im. Leszczyńskiego w Katowicach na ul. Raciborskiej. Jest tam oddział wewnetrzny z pododdziałem onkologii. Wczesniej moze skontaktuj się z ordynatorem, to profesor Marek Chorąży jak dobrze pamiętam.
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję za pomoc, jutro na Raciborskiej będzie biopsja i potem dwa tygodnie czekania na wynik. Dowiedziałam się, że biopsje robią też w Gibińskim na Medyków 14 jeżeli ktoś by potrzebował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum