Dzień dobry, mama od 24 sierpnia dostaje samą karboplatynę, co 3 tygodnie. Wygląda to tak:
24 sierpnia karboplatyna ( dawka 245) markery 166,1
14 września karboplatyna ( dawka 260) markery 102.8
5 października karboplatyna ( dawka 320) markery 83,6
dzisiaj karboplatyna (dawka 317) markery 105,6
Z racji tego że jestem chora mama była z tatą na wlewie i okazało się ze 16 listopada dostanie ostatni raz karboplatynę. Co dalej, jesteśmy w trakcie czekania na wyniki badań genetycznych, potem o ile okaże się że jest mutacja kolejnym etapem będzie zakwalifikowanie się do nowego programu leczenia. Problem w tym, że tu czas gra olbrzymią rolę, bo przecież w ostatnich wynikach mimo podawania karboplatyny jest wzrost markera.
Nie mogę niczego się dowiedzieć bo leżę z grypą. Jak to dalej będzie wyglądać, co z mamy leczeniem? Mama jest słaba
Co mogą mamie podać, jak leczyć ( dodam ze 25 lipca chemie zaczeła dwuskładnikową -caelyx z karboplatyną jednak ze względu na straszne osłabienie zrezygnowano z podawania pierwszego leku). Proszę o pomoc.
[ Dodano: 2017-10-26, 17:50 ]
I dlaczego 16 listopada bedzie ostatnia chemia, nie mozna podać dalej albo czegoś innego? Myślalam ze jest kilka schematów leczenia, że pociągną ten ale skoro markery rosną podadzą co innego. Czekania na wyniki i kwalifikację to raczej wyrok? -nie mam pojęcia ile trwa cała ta procedura.