u mojej mamy wykryto (na jednym napisano guz na drugim struktura )lita niejednorodna
z przegrodami plynnymi wymiary 12 cm na drugim jajniku podobnie tylko ze mniejsze.
co to znaczy czy to rak
mama w szpitalu czeka na operacje nic wiecej nam nie mowią .
Łodzianin, witaj
spokojnie, w tej chwili nic nie wiecie, trzeba czekać na operację i wyniki badań. Lekarze też nie mają możliwości powiedzieć nic więcej - z pewnością zmianę trzeba usunąć i przebadać pobrane tkanki.
Czy mama miała wykonane badania markerów CA 125 i HE4? Przytocz pełne wyniki wykonanych badań obrazowych.
[ Dodano: 2014-08-26, 21:26 ]
Dodaj jeszcze ew. opis niepokojących objawów u mamy - zakładam, że przy tak dużej zmianie jakieś były.
Jesli chodzi o jakies wyniki to nic nie wiem mama wczoraj o 17 d8wiedziala sie o guzie a dzis o 8 rano juz lezy w szpitalu.na razie pobrali jej krew . Od 2 miesiecy troche pobolewal ja brzuch ale brala nospe i bylo ok nie byly to wielkie bule . Mama jest szczupla malo je a brzuch nie chcial jej zmalać to wszystkie objawy
Czyli czekamy na wyniki badań i operację. Dobrze, że mama została przyjęta do szpitala tak szybko. I jeszcze raz - staraj się o spokój, Twoje nerwy udzielają się z pewnością mamie, a teraz trzeba ją wspierać
Lekarz powidzialpodczas operacji beda wiedziec co to jest i co oprócz guzacstruktury jeszcze jej wytną.pytanie z innej bajki dlugo sie dochodzi po takiej operacji bo mój ślub za 18 dni
Różnie, zależy od zakresu operacji, "tolerancji" na narkozę, stanu ogólnego, chorób towarzyszących, także osobowości pacjenta. Miejmy nadzieję, że mama szybko dojdzie do siebie, ale czy na tyle, żeby przetrwać wesele - nikt nie da gwarancji.
Ciezko nam wszystkim bo nie wiemy co to jest czy to juz mozna nazwac nowotworem rak u nas w rodzinie zawital juz mojej mamy mama tak trzustki,kuzynka rak piersi
Ciezko nam wszystkim bo nie wiemy co to jest czy to juz mozna nazwac nowotworem rak u nas w rodzinie zawital juz mojej mamy mama tak trzustki,kuzynka rak piersi
lodzianinn88,
w tej chwili trzeba się skupić na tym aby operacja się udała i aby mama w miarę szybko doszła po niej do siebie. O zakresie operacji dowiesz się po niej, lekarze bedą widzieć podczas operacji co to jest, ale i tak decydujący będzie histpat. Nie ma miejsca teraz na panikę, tak jak pisze Ptaszenio - mamie potrzebne jest wsparcie, także postaraj się uspokoić.
Operację powinien wykonać doświadczony chirurg onkolog, w szpitalu, w którym będzie można wykonać badanie śródoperacyjne, jest to bardzo ważne.
pozdrawiam
Dziękuję za słowa wsparcia .Oby nie było to o czym myślimy i wirzę ze po operacji szybko dojdzie do siebie i zatańczy na moim weselu.A o wynikach będę pisał na bieżąco
[ Dodano: 2014-08-26, 23:23 ]
A skąd mamy wiedzieć czy lekarz jest dobry chyba nie będzie to student . Z prywatnej kliniki dostaliśmy skierowanie do szpitala o którym my mało wiemy, i tam się udaliśmy tym bardziej ze tak szybko ją przyjeli. Myślicie ze jak przyjdą pierwsze wyniki przed operacją należy je jeszcze skonsultować z kimś innym
[ Dodano: 2014-08-27, 21:41 ]
Witam.Dziś po rozmowie z ordynatorem dowiedzieliśmy się tylko tyle że to nowotwór, operacja wyznaczona na piątek.Do usunięcia oba jajniki i macica.Dalsze badania powiedzą czy nowotwór był złośliwy.Chyba nie pozostaje nam nic innego jak czekać.Jak to bywa w realu czy to może być nic groźnego czy należy się przygotować na najgorsze.
Wynik markerów 28 czy to o czymś świadczy pozytywnym.? Podczas operacji będzie lekarz specjalista który stwierdzi czy nowotwór jest złośliwy i jak dużo organów należy wyciąć.Tyle się dziś dowiedziałem
Dziękuję Panu za odpowiedź, już teraz wiem że to inaczej wygląda niż myślałem.No nic jutro operacja oby wszystko poszło dobrze i skończyło się tylko na wielkim strachu i stresie którego mamy już i tak za dużo
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2014-08-28, 21:30 ] Tego Wam życzę.
[ Dodano: 2014-08-29, 16:38 ]
Już po operacji operacja się udała nie chcieli powiedzieć ile organów wycięli jedynie co to powiedzieli ze na 99 procent nowotwór był złośliwy na wyniki mamy czekać ok 3 tygodni żeby dowiedzieć jakie to stadium. Świat nam się zawalił nie wiemy co dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum