Tato narzeka na ból po prawej stronie brzucha tak poniżej wątroby co to może byc? efekt chemii? Tata nie bierze żadnych leków po chemioterapii które przepisał lekarz..
Jakich leków niestety nie wiem, ale nie bierze poniewaz nic mu się nie dzieje po pierwszej chemii. A ten ból brzucha pojawił się dzisiaj tak mi Mama przez tel powiedziała. Może przejdzie....
Jakich leków niestety nie wiem, ale nie bierze poniewaz nic mu się nie dzieje po pierwszej chemii.
Mam nadzieję, że tata wie, że postępuje niezgodnie z zaleceniami lekarza, co może mieć swoje negatywne konsekwencje?
Jeśli ma przy danych lekach zapisane "w razie ...." to owszem, leki można brać dopiero wówczas, gdy dana dolegliwość występuje. Natomiast jeśli takiego dopisku nie ma, to leki powinny być przyjmowane.
Tatę boli podczas chodzenia brzuch poniżej wątrąby, tak on to opisuje. Wziął ketonal i mu przeszlo ale po paru godzinach bul znów powrócił, tym razem wziął ze sobą tramal który miał przepisany ,,w razie potrzeby,,. A leki przepisane po chemii to są jakieś przeciwwymiotne i witaminy, nazw niestety nie znam.
Tak jak pisałam, przez internet nie zdiagnozujemy niestety przyczyny i dokładnego źródła bólu - powinno się skontaktować z lekarzem.
Co do leków zapisanych przez lekarza - nadal podtrzymuję, że samodzielnie nie wolno odstawiać żadnych leków, jakie przepisał lekarz. Ale to oczywiście decyzja taty.
Jak się Go dzisiaj pytałem to powiedział że bierze to co mu przepiał lekarz. Pierwszy raz wziął dzisiaj Tramal ze sobą, poszli z Mamą na grzyby i powiedział że w razie potrzeby to weżmie bo Go boli jak np żle stanie, a jak siedzi to Go nic nie boli. Może to bolec ten stend który ma wstawiony od maja? Bo my tak podejrzewamy? Podobno to sie lubi zatykac tak Tacie lekarz powiedział.
Mam pytanie,dzisiaj Tata odebrał wyniki przed drugą chemią i wszystko było w normi (dwa parametry były nieznacznie obnizone) ale CRP miał 45.O czym to może świadczyc?
Witaj Macku - owszem CRP jest podwyższone. Potencjalnych przyczyn jest wiele.
Generalnie wynik CRP interpretuje się w kontekście podstawowej choroby, w korelacji z wynikami innych badań, stanem ogólnym pacjenta, wiekiem, płcią etc.
Tatuś leczy się onkologicznie i wynik może być powiązany z chorobą. Ale też może oznaczać na przykład poważne zaburzenia krążenia i inne schorzenia, prawda ? - Tego nie wiemy.. Dlatego o interpretację wyniku zapytaj lekarza....
Nie mam tych wyników teraz, widziałem je tylko w szpitalu przez chwile. Wiem tylko tyle że lekarz powiedział że wyniki są dobre. Jutro pojadę po Tatę to zerknę jeszcze raz i napisze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum