Witam muszę mieć założony peg czy może mi ktoś doradzić jak z tym się obchodzić , jak się kąpać jakie kupić strzykawki na dokarmiania pozdrawiam
[ Dodano: 2013-08-07, 13:57 ]
Witam czy może tak być że po chemii rozpada się guz w przełyku i coś się zatkało dziś byłam u chirurga i dopiero na piątek mam mieć peg , ale zasugerował że jeśli mam 13 .08 chemię to może lepiej to zrobić po chemii proszę o poradę
Witam ma pytanie boli mnie często lewa strona pod piersią tak jakby serce , czy to promieniuje od raka przełyku , ból nie jest uciążliwy , ale promieniuje do pleców . proszę o odpowiedź .pozdrawiam
Witam , czy leczenie paliatywne jeśli przyniesie dobre rezultaty np.zmniejszy się rak przełyku i zmiany na wątrobie to czy można będzie poddać się operacji?
Mam refluks. Czasami,jak mnie chwyci ból,to nie mogę dosłownie oddychać. I,co dziwne bolą mnie wtedy właśnie plecy. Czuję się wtedy,jakbym miała zawał i uszkodzenie kręgosłupa,razem wzięte Czytałam,że to właśnie jakieś drażnienie zakończeń nerwowych przełyku w czasie jego rozciągania lub pobudzania przez kwas żołądkowy. Czyli przełyk też może dawać takie dziwne bóle.
Życzę dużo siły w walce z tym paskudztwem.
Magda
Witaj kikaa43, już jakis czas myslałam o Tobie. Dobrze że zakładasz pega, to bardzo wspomoże, bo najwazniejsze żeby odciążyć przełyk. Nie bedzie łatwo, bo to zabieg prosty ale, trzeba dojść do siebie. Boli początkowo, ale minie. Bardzo wazne żebys się nie poddała. Mój tata miał ciężko ale jest 2 miesiace po i nabiera siły i chęci życia. Bardzo wazne żeby lekarz pokierował Cię do Poradni Leczenia Żywieniowego. Dobra opieka, bezpłatna i wszystko co trzeba otrzymasz. Czas oczekiwania ok 2 tygodni. Moge dać namiar i wskazówki. Jak bedziesz zainteresowana napisz do mnie. Powodzenia
mam problem z jamą ustną choć biorę nestatynę , może jest coś skuteczniejszego
Witaj
Moja lekarka podsunęła mi pomysł z szałwią. Płuczę jamę ustną naparem z szałwii- nie powiem szczypie trochę, ale podobno ma zaleczyć stan zapalny
Zaraz po pierwszej chemii dostałem od lekarza, z Chemioterapii DCO, receptę na preparat robiony w aptece . Jest to płyn do pędzlowania jamy ustnej, który stosowałem w czasie leczenia jak i do roku czasu po jego zakończeniu. Grzybek w jamie ustnej może Tobie towarzyszyć dość długo, w trakcie i po leczeniu. Nie walcz z nim za pomocą rożnego rodzaju tabletek, bo szkoda twojego żołądka. Tak mi mówił zawsze lekarz na wizytach kontrolnych w DCO po leczeniu.
To sklad:
vit B1 - 3amp
vit B2 - 5 amp
vit B6 - 3 amp
vit C - 1 amp
Nystatyna 500,000
Glycerini ad 100,0
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum