Lidziu mocno Cie przytulam, trzymaj sie kochana.
Jestesmy w podobnej sytuacji tylko my na poczatku drogi i pozostala juz jedynie chemia paliatywna. Nowotwor okazal sie byc nieoperacyjny.
Jestes w o tyle lepszej sytuacji, ze jestes blisko meza moj pozostal sam zycie zmusilo mnie do emigracji za chlebem chociaz sam ma za soba jak wiesz dwa nowotwory.
Mysle o Was
Dzisiaj wzięłam płytkę z ostatniego TK i poszłam sama do lekarza aby odczytał po swojemu.
Poprosiłam o jego wnioski dotyczące obrazu i opisu.
I niestety według niego Pomiędzy zespoleniem dolnym a częścią boczną głowy trzustki hipodensyjna zmiana ( płynowa?) ok. 9mm. jest najprawdopodobniej przerzutem.
Dlatego mój M. coraz gorzej się czuje, jest bardzo słaby i ma bóle.
Lekarz powiedział, że już nie pozostało wiele czasu.
Tak właśnie czułam..
_________________ Lidia
Nauczmy się kochać ludzi....bo tak szybko odchodzą.
I następny problem..
Od jakiegoś czasu M. bardzo narzeka na brak powietrza, oddycha płytko i często łapie powietrze jak ryba. W ostatnim TK nic nie stwierdzono aby coś w płucach się działo..
Już sama nie wiem co się dzieje?
_________________ Lidia
Lidia Bieńkowska, niestety nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Z pewnością niedługo odezwie się ktoś mądrzejszy ode mnie i odpowie na Twoje pytanie. Ja ze swojej strony serdecznie pozdrawiam Ciebie i Twojego Męża i życzę Wam Obojgu jak najwięcej zdrowia i siły.
_________________ Monika -------
Gdzie jest mój Tatuś?
Lidia Bieńkowska,
Myślę, że morfologia mogłaby dać jakąś odpowiedź - podejrzewam, że RBC i hemoglobina są raczej niższe niż wyższe. A przy anemii taka zadyszka to normalny odruch organizmu.
Oczywiście nie są wykluczone inne przyczyny - kiedy było to ostatnie tk?
No tak, przez te miesiące mogło się wiele zmienić - jeśli są jekieś obszary niedodmowe, płyn w opłucnej, to najprostszym sposobem byłoby osłuchanie Męża ( np.przez lek.rodzinnego).
Lidziu kochana co tam u Was? Jak tam twój M? U nas już ponad dwa lata minęły od pożegnania mojego kochanego Tatki a tęsknota zamiast się zmniejszać to nieraz tak się nasila, że gadam do Niego nie tylko bedąc na cmentarzu ale i u siebie w domu. Co jakiś czas wchodzę na to forum i czytając wątki widzę to samo przerażenie we wpisach kolejnych nowych forumowiczów co jeszcze nie tak dawno było w moim wątku. Bardzo im współczuję. Napisz co u Was , dziękuję Bogu , że choć u Was walka cały czas trwa i oby trwała jak najdłużej. Pozdrawiam serdecznie naszego serdecznego aniołka forum jakim jesteś Lidziu.
_________________ Asia
„Miarą miłości jest miłość bez miary”
asia 1975, jest bardzo źle..niestety. Raczycho sieje spustoszenie, całkowity brak siły. Teraz nawet poruszanie się po mieszkaniu to dla niego problem.
Bardzo mi M. żal jak patrzę jak cierpi ale już nic nie można poradzić. To takie czekanie na śmierć. Na ból można podać lek a na wyniszczenie organizmu.. niestety.
Żadne wspomagacze nic nie pomagają. Z dnia na dzień jest coraz gorzej.
Nie wiem ile to potrwa bo i lekarz nie wie, bardzo trudny nadszedł czas...
_________________ Lidia
Lidia Bieńkowska,
Hemoglobina niska i erytrocytów strasznie malutko
Szpik kostny jest zajęty przez nowotwór. Mam nadzieję, że przetoczenia przyniosą ulgę. Choć na trochę.
Ale wiesz zapewne, że to nie jest działanie lecznicze i na dłuższy czas...
Myślę o Was, m.
Zupełnie nie zdawałam sobie sprawy, że nastąpił przerzut do szpiku kostnego.
Z żołądka do kręgosłupa.. później prawdopodobnie do trzustki a teraz zadomowił się w szpiku.
Dlatego pewnie tak M. cierpi a ja razem z nim...
_________________ Lidia
Lidio, pisałam trochę z rozpędu. Nie brałam pod uwagę możliwości z niedoborem wit.B12, to nie jest takie mało prawdopodobne po gastrostomii. Lekarze na pewno będą ustalać przyczynę - nowotwór czy ciężkie niedobory.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum