ja pod pachą Miałem do 3 miesięcy po operacji zgrubienie, stosowałem taką maść na blizny myślę że pomogła albo po prostu tak musiało być że z czasem zrobiła się miękka ta Blizna
Ale jak będziesz U lekarza na wizycie zapytaj On ci powinnien rozwiać Twoje Wątpliwości
Skoro jutro masz wizyte to nie zamartwiaj sie.Zreszta ja mialam tak samo.Nawet dobrze to ujelas,bo ja tez mialam wrazenie ,ze mam jajo wsadzone pod skore.Dosc dlugo to trwalo,ale przeszlo.Na wszystko trzeba czasu.
Witam, odebrałam właśnie wyniki hist węzła wartowniczego i nic tam nie wyszło,(wcześniej docięta blizna) lekarz zalecił przyjście na kontrolę za 2 miesiące , czy to nie za długo??? Od wycięcia czerniaka (wrzesień) do dziś dnia miałam tylko raz rtg , raz usg węzłów i jamy brzusznej.
I jeszcze mam pytanie bo miałam już szwy z pachwiny wyciągnięte (czarne) w dziś zauważyłam białą żyłkę która wystaje mi z pod strupka. Czy to może być szew rozpuszczalny? czy moge to obciąć i zlekcewarzyć? bo do co z tym nie pojadę specjalnie bo męczy mnie to 6 godzinne oczekiwanie w kolejce.
Kilka postow wczesniej pisalas. ze usg mialas w listopadzie.Uwazam ,ze co 3 miesiace.Zreszta na wizycie nie mowili z jakimi badaniami masz sie stawic na kontrole?Standardowymi badaniami sa rtg pluc i usg j.brzusznej i wezlow.Czestotliwosc badan ustala lekarz indywidualnie tak bylo w moi przypadku.Czy Ty jestes pod opieka CO na Ursynowie?
mam się stawić za 2 miesiące i wtedy dopiero dadza mi skierowanie na badania, co dodatkowo wydłuży czas. A w jakich przypadkach się robi tk? to zależy od zaawansowania ? Ja lecze się na Gancarskiej w Krakowie.
Marcelinko ja czuje się podobnie,mam wrażenie,ze jestem pozostawiona sama sobie.Żeby nie to forum to nie wiele bym wiedziała o swojej chorobie a tym bardziej jakie badania wykonywać.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam , ale terapia protonowa to taki rodzaj radioterapii, tylko bardzo precyzyjnie trafiającej w raka i oszczędzającą zdrowe tkanki. Skoro tak, to niekoniecznie zadziałałaby na czerniaka...
Mojemu mężowi naświetlania WBRT nawet na krótko nie pomogły, więc pewnie terapia protonowa też by niewiele zadziałała... Tyle, że nie byłoby takich skutków ubocznych.
Idę się doszkolić , bo zaintrygowało mnie to pytanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum