Witam wszystkich bardzo serdecznie,mamy wyniki tomografii i przepisuję je w całości:W badaniu stwierdza się 2 zmiany guzkowe o obrazie podejrzanym o MŁTA:
-segment szczytowy dolnego płata prawego-19 mm
-segment szczytowo-tylny górnego płata lewego-13 mm
Ponadto widoczne są dwa małe ogniska o niejednoznacznym charakterze:
-segment szczytowy dolnego płata prawego -zmiana podopłucnowa-ok.10 mm
-segment szczytowy dolnego płata lewego-ok.5 mm
NIE WIDAĆ INNYCH ZMIAN W PŁUCACH.
NIE WIDAĆ POWIĘKSZONYCH WĘZŁÓW CHŁONNYCH W ŚRÓDPIERSIU,WNĘKACH I ŚCIANIE KLATKI PIERSIOWEJ.
NIE WIDAĆ ZMIAN W KOŚCIACH,ANI W OBJĘTEJ BADANIEM CZĘŚCI NADBRZUSZA.
NIE WIDAĆ INNYCH NIEPRAWIDŁOWOŚCI.
NIe jest wesoło.
Jeżeli podejrzenie o META się potwierdzi, wyleczenie nie wchodzi w grę. Najlepiej byłoby zrobić jeszcze badanie PET.
Jeżeli diagnoza się potwierdzi, będzie chemioterapia paliatywna.
Co oznacza chemia peliatywna?na piątek jest zaplanowane badanie peta.Co to znaczy,że wyleczenie nie wchodzi w grę,czy mam rozumieć że trzeba się spodziewać najgorszego?pozdrawiam
Chemia paliatywna ma na celu wydłużenie życia pacjenta i zapewnienie jak najlepszego komfortu tego życia, jednak nie ma na celu trwałego wyleczenia z choroby.
Dzięki,gdzie szukać pomocy,kazda rada będzie pomocna,również interesują mnie zioła i metody niekonwencjonalne.Jesli znacie adresy najlepszych klinik w świecie i znacie beznadziejne przypadki,którym udało się,proszę piszcie wszystko,pozdrawiam ps.proszę o komentarze tomografii.
mlfo
badanie PET da odpowiedź,czy są przerzuty,u mojej mamy tk wykazał meta do wątroby,natomiast PET wykluczył,okazało się,że to jakiś stan zapalny
poczekaj ze spokojem na pełną dignostykę i odzywaj sie do nas
pozdrawiam cieplutko
Witam wszystkich,Kasia odebrała dzisiaj wynik peta i niestety wynik to przerzutowy rak złośliwy.Ręce mi opadły,co robić??????????????????????????czy to już wyrok,ile jej zostało życia?pozdrawiam proszę piszcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum