Witam Kilka dni temu byłem na kolejnej wizycie kontrolnej w Gliwicach wszystkie wyniki w normie kolejna wizyta październik ja też czuje się bardzo dobrze nic mi nie dolega od dłuższego czasu pozdrawiam wszystkich
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2015-06-28, 21:57 ] Super!
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2015-11-02, 13:24 ] Zamieszczając skany, zdjęcia wyników badań bardzo proszę usuwać dane pacjenta i lekarzy.
Tak jak jest napisane we wnioskach:
jest wzmożony metabolizm w: migdałkach podniebiennych, węzłach chłonnych szyjnych oraz węzłach chłonnych krezkowych - najprawdopodobniej mają charakter odczynowy (zapalny, nie nowotworowy). Ale wskazana jest dalsza kontrola. Warto to sprawdzić.
Pozdrawiam
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Jestem po wizycie. Pani doktor sprawdzała mi migdały węzły chlonne i wsystsko ok jama brzuszna tez. Wtedy bylem lekko przeziębiony podczas peta wiec możliwe ze dlatego te migdały i węzły były bo teraz jest ok. Co do jamy brzusznej mówiła ze ciężko powiedzieć od czego tam coś jest możliwe ze od tego przeziębienia wtedy i mam na następnego peta 14 grudnia zobaczyć czy się zmniejsza te węzły krezkowe czy zmniejsza. Bo teraz nie jest w stanie nic powiedzieć bo ie mam żadnych objawów itp. Wiec trzeba czekać do następnego wyniku pet.
Proszę was o wyjaśnienie wyniku bo coś badanie na moje oko mnie się nie podoba :(
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-01-07, 13:14 ] Proszę zamieść wyniki jako załącznik (bez danych pacjenta i lekarzy), nie jako link hostujący (odnośniki do stron zewnętrznych, bo mogą łatwo się zdezaktualizować/zniknąć).
Jak dodać załączniki do posta:
http://www.forum-onkologi...orum/faq.php#35
(post poprawiony)
W wyniku jest napisane, że jest wzmożony metabolizm w obrębie migdałków podniebiennych (trochę mniejszy niż w poprzednim badaniu), jednak we wnioskach jest napisane, że obraz migdałków podniebiennych wskazuje na ich łagodny charakter <nie rozrostowy - a taki byłby, gdy miałby być chłoniak>.
W porównaniu z poprzednim badaniem w płucu lewym pojawił się 'naciek', najprawdopodobniej o charakterze zapalnym - do dalszej kontroli, obserwacji.
Są również widoczne węzły chłonne krezkowe bez wzmożonego metabolizmu glukozy, ich charakter jest łagodny.
W wyniku PET wnioski są kluczowe. Nie ma sugestii choroby rozrostowej/chłoniaka.
Pozdrawiam
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum