od ok. miesiąca drętwiała mi prawa dłoń (ta, na której było wycięcie), od palców po łokieć czuję mrówki, ból i takie prądy.
Wczoraj zaczęło się to samo w prawej nodze, od palców do kolana, a dziś w lewej ręce i też do łokcia.
Mówiłam lekarzowi rodzinnemu o prawej dłoni, twierdził, że może jakiś nerw został uszkodzony przy wycięciu, ale teraz jak dochodzą inne kończyny to już nie myślę, że może miał rację
To, że ręka operowana jest zdrętwiała to jeszcze potrafię zrozumieć... ale pozostałe kończyny to już nie bardzo. Myślę, że dla pewności powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi. A odnośnie tych różnych plamek itp. to w naszej sytuacji chyba lepiej dmuchać na zimne - na pewno obserwować i też pokazywać lekarzowi...
Dziś rano zadzwoniłam do szpitala, czy jest już opis RTG kl.piersiowej. Otrzymałam info, że mam się stawić, gdyż dr zleciła zrobienie zdjęcia bocznego.
Zaniepokojona, spytałam czemu, coś nie tak? Pani odpowiedziała, ależ skąd, to standardowe badanie, jeśli pacjent skierowany jest od onkologa. No i że po 40-stce boczne zdjęcie to standard.
Pani zapewniła mnie, że wszystko jest w porządku.... ale skąd ona może wiedzieć, robi tylko zdjęcia, nie opisy ?!
Kochani, czy to faktycznie standard, boczne zdjęcie? też tak mieliście????
_________________ "Świadomość śmierci pobudza do życia"
Paulo Coelho
mojej mamie jak robią zdjecie RTG to od jakiegoś czasu robią dwa: z przodu i boczne więc to jest standard, nie denerwuj się . Ostatnim razem babeczka też zapomniała i wracała mamę z korytarza. Pewnie zapomniały i u Ciebie to zrobić i dlatego wzywają ponownie
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
ja też miałam od razu dwa zdjęcia, przodem i boczne. Nawet nie wiedziałam, że czasem robią tylko jedno. Faktycznie u ciebie ktoś zapomniał i przez to musisz drugi raz jechać i trochę się postresowałas. Ale głowa do góry, wszystko jest w porządku
Napisali tylko, że; " Cień brodawki sutkowej nadprzeponowo po stronie lewej"
Cały wynik RTG klatki piersiowej p-a i boczne;
Kopuły przepony ustawione poprawnie. Jamy opłucnowe bez cech płynu.
Cień brodawki sutkowej nadprzeponowo po stronie lewej.
Pola płucne bez widocznych zmian ogniskowych.
Sylwetka sercowo-naczyniowa w normie wieku.
Paulo Coelho
Czy jeśli od ponad dwóch miesięcy boli mnie z tyłu głowa, powinnam zrobić dodatkowe badania?
Choć przy takim wyniku jak Breslov 0,75 nie ma mocnych powodów do obaw, to jednak martwi mnie, czemu to z tyłu głowy jest ciągły ból ?!
Zasypiam i budzę się z nim non stop.
Dotychczas na badaniach, nikt nie pytał mnie o samopoczucie, więc nie chciałam wypaść na osobę coś sugerującą i przewrażliwioną.
Dodatkowo, na lewej ręce pojawił się punkt, taki jak pieprzyk, tyle że czerwony.
Co robić ....
Paulo Coelho
Zbadaj.
Tak na pocieszenie powiem, że to mogą być bóle napięciowe (życie w ciągłym stresie napięciu). Moja głowa przed prześwietleniem klatki piersiowej i w oczekiwaniu na wyniki powodowała objawy typu duszności (a ja od razu sobie to tłumaczyłam po swojemu)
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum