Witam Was bardzo serdecznie. Czas mija, ale właściwie to nic nie zmienia- żal towarzyszy mi każdego dnia, przeszła złość, smutek chyba też tylko ten potworny żal. Uczucie, które pojawia się nagle, bez uprzedzenia. Staramy się jakoś funkcjonować, wspominamy każdego dnia Magdę z tych lepszych czasów. Łudzimy się, że chciałaby abyśmy żyli pełnią życia, bo Ona już żyć nie mogła. Biegam codziennie na cmentarz i stawiam żywe kwiaty, które tak bardzo lubiła i pilnuję, aby na grobie nie znalazły się kwiaty sztuczne (wprost ich nienawidziła). Taki mój sposób na radzenie sobie z sobą samą. Przegaduje z bratem każdego dnia- 2-3 godzimy na temat Madzi, na temat tego jak żyć bez Niej, bo gdzieś ktoś mi poradził, aby brata nie zostawiać w tych pierwszych miesiącach samego. Tak też czynimy! Pomagam załatwić mu najpilniejsze sprawy. Cała Rodzina angażuje się jak może.
Mam nadzieję, że Madzia dumna byłaby z Nas. No i nieocenioną rolę w naszym życiu odgrywa teraz modlitwa i wiara w życie wieczne, i to że Jej już teraz lepiej jest, że czeka Tam na Nas.
Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za każdy gest, każdą radę, każde dobre słowo. Po prostu za to, że jesteście tutaj.
Mam do Was kolejne pytanie- chodzi o majątek brata (przepraszam, że trącam o tak przyziemne sprawy). Trzy lata po jego ślubie z Magdą moi Rodzice i ja podarowaliśmy Bratu działki, na których zbudował z Madzią dom. Teraz okazuje się, że jest jedynym właścicielem działki i tego co na niej postawił (ponieważ w akcie notarialnym występuje samodzielnie- Magda nie jest tam wymieniona, chodziło wtedy o stopień pokrewieństwa no i podatek od darowizny). Madzia występuje tylko jako współkredytobiorca w banku. Pani Notariusz twierdzi, że nie trzeba robić żadnych przepisów i odpisów notarialnych, ponieważ właścicielem majątku jest tylko brat- a On żyje.
Co o tym myślicie? Mam jeszcze zamiar udać się do radcy prawnego innego lub notariusza, aby potwierdzić opinię naszego notariusza, ale może mieliście do czynienie akurat z taka sytuacją? Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć. Z góry serdecznie dziękuje. Pozdrawiam.