A więc załącze tomografię z dnia 14.03.2013 czyli wyniki przed poddaniem się ponownemu leczeniu i drugim rzutem chemioterapii-schemat cisplatyna,adriamycyna -Podłączona do pompy na 48 g.
Tomografia komputerowa klatki piersiowej- badanie wykonano przed i po podaniu kontrastu iv.
Aktualnie w segmentach 9,10,6 płuca prawego guz z rozpadem o wymiarach 72x100x56mm.Poza tym w płucu prawym widoczne są guzki-meta w liczbie 8-9 o max średnicy 13 mm w segmencie 3. W płucu lewym widoczne guzki w liczbie 6 o max średnicy 8mm w segmencie 8. Widoczne są powiększone węzły chłonne w obrębie śródpiersia nie przekraczają w osi krótkiej 7mm.
Obecny płyn w prawej jamie opłucnowej grubokości 8 mm w części dolnej płuca. Aorta piersiowa, tętnica płucna ,żyła głowna górna, nadnercza w normie. W trzonie Th12 zmiana osteolityczna o średnicy 18 mm , w trzonie Th8 o średnicy 10mm- meta.
Zrobiłam zdjęcie Rtg i jak wynika z niego guz zmniejszył się ok 3 cm juz po pierwszej chemii:)
Od wczoraj boli mnie żebro jak się dowiedziałam dzisiaj na 7 żebrze jest zmiana.
I tak to właśnie wygląda.... Jaki to jest dziad w tak szybkim tempie urósł,że z tej łapczywości na krew której nie dostał tak duzo jakby chciał, rozpadł się
Jesteśmy fajnie tutaj nazywani: Tkanki