Hej kochani. Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam ale nie moglam sie zalogowac bo zgubilam haslo. Pozatym bardzo duzo sie dzialo i teraz tak naprawde sie zaczelo:-( kto czytal moje wpiski od poczatku zrozumie. Jestem w 21 tyg.ciazy,spodziewam sie drugiej coreczki i niestety powtorka z rozrywki. Wczoraj Kasi postawiono diagnoze zlosliwy nowotwor kosci w tej samej nodze. Pozniej wrzuce odpiske wyniku. Lekarze nie wiedza czy podejma sie leczenia
[ Dodano: 2015-01-10, 21:42 ]
Kochani to jest ostatnia diagnoza. Jezeli jest osoba ktoraby mogla powiedziec co dalej,jakie sa wskazania do leczenia to bede wdzieczna.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2015-01-11, 19:19 ] Proszę o usuwanie danych lekarza i pacjenta
monika1901,
Nie wiem, w jakim szpitalu Was tak potraktowali, ale to jest granda
Wynik usg jest nieprawidłowy i MOŻE oznaczać wznowę, ale nie musi. Bez żadnej dalszej diagnostyki postawili Kasi rozpoznanie nowotworu - dla mnie to niepojęte
Trzeba koniecznie pogłębić diagnostykę (tomografia, bo z tego co pamiętam, MRI jest u Kasi przeciwwskazane) i dopiero wtedy stawiać rozpoznania.
Polecam bezwzględnie kontakt z prof. Rutkowskim w CO w Warszawie. Uważam, że w tej sytuacji powinniście znaleźć się wyłącznie pod jego opieką - sytuacja pomimo, że jest na razie niewyjaśniona - może być poważna.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Madzia70 dziekuje ci za konkretna odpowiedz. Mam jeszcze wyniki scyntografii pozniej wrzuce. Mamy skierowanie do poradni tkanek miekkich,objawy te same co bylo na poczatku choroby. Okropny bol nogi,bierze leki przeciwbolowe,goracz w nodze
[ Dodano: 2015-01-11, 11:07 ]
Czy sa wskazane jeszcze jakies badania tkanek miekkich?
[ Dodano: 2015-01-11, 13:41 ]
Kasia dostala skierowanie do szpitala onkologicznego w Bydgoszczy. Maja zrobic wszystkie badania,lekarz okreslil ze nie mozemy czekac do 27:-( bardzo ciezko sie zarejestrowac do dr.Rutkowskiego. Zrobie wszystko co w mojej mocy by Kasia sie tam dostala
_________________ Wiara czyni cuda- choć czasem trudno w nią uwierzyć!
monika1901,
Napisz maila do Profesora. Kontakt był wielokrotnie podawany u nas, skorzystaj z wyszukiwarki.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Moj maz co prawda nie choruje na miesaka ewinga, jednak rowniez ma miesaka, my rowniez jakis czas temu mielismy podejrzenie o wznowe, grozlili amputacja. Maz mial bardzo napuchnieta noge i przy kolanie gromadzil mu sie plyn, ktory po peknieciu saczyl sie dobre dwa miesiace. Jeden lekarz poinformowal nas, ze jest to wznowa i musimy byc gotowi na amputacje, lub przerwanie leczenia, maz mial rowniez przerzuty na plucach. Jak sie okazalo po biopsji, byl to plyn ktory saczyl sie z torebki stawowej w kolanie
A wiec glowa do gory i nie zamartwiajcie sie na zapas, jak najszybciej do profesora smigajcie, On wam na pewno pomoze
ps. przepraszam za pisownie, ale klawiatura mi sie poprzestawiala
Wciaz czekam na wiesci z Wawy na jaki termin uda nam sie zarejestrowac. Na oddzial onkologiczny dzis Kasi nie przyjeli. Caly czas byla leczona na onkologii dzieciecej, a teraz ma skierowanie do doroslych i musi miec zalozona zielona karte, no i przejsc przez poradnie. Tam sa niestety terminy. Nie intetesuje nikogo ze lekarze z oddzialu dzieciecego nie kaza czekac, ze ma na skierowaniach pilne. Kasie strasznie boli ta noga i pali, wciaz jest na lekach przeciwbolowtch, a my musimy czekac:-(
vioom// niebieska karte wydaje Policja onkologii dotyczy zielona karta - zmieniłem
Mam nadzieję, że macie już odpowiedź od profesora i wiecie co robić. RCO nie jest właściwym miejscem do leczenia mięsaka, stracicie tylko czas. Wiesz ile mięsaków tam operuja? W porywach do 6:( Tylko Warszawa. Moja babcia jest teraz w programie lekowym i tylko z tego względu ten etap przechodzi w Bydg, nie ma porównania. I tak ze wszystkich dzwonimy do Warszawy, bo mięsak tutaj to abstrakcja.
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Witam Cię serdecznie, zastanawiam jak czuje się Twoja siostra? U mojej siostrzenicy, (która jest w wieku Twojej siostry) 2 tygodnie temu zdiagnozowali mięsak Ewinga, niestety jest zlokalizowany w miednicy i kręgosłupie. 18-letnia Justynka jest już po pierwszej radioterapii i chemioterapii. Była leczona w Centrum Onkologii w Warszawie. Na razie leczenie chirurgiczne nie wchodzi w grę. Jesteśmy trochę podłamani... Wiem, że wiara czyni cuda, ale czasami jest trudno....
Pozdrowienia dla Ciebie i siostry!
Witam kochani. Przepraszam ze nie pisze,ale urodzilam niedawno druga coreczke Ige. Kasiunia ok. Czuje sie dobrze,jezdzi na wszystkie kontrole. Zaczela cieszyc sie zyciem...wkoncu wymarzona szkola,przyjaciele,wyjscia.wszystko wrocilo do normy. Cieszymy sie ogromnie,ze udalo nam sie. Dzis wiem ze wiara czyni cuda,ze wszystko mozemy przezwyciezyc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum