“ O prawdziwe uczucia trudno. Ale pamiętaj - póki piłka w grze, wszystko jest możliwe. To się może zdarzyć, jeśli nie dasz się nabrać albo uwikłać. Spotkasz go w internecie, na lawecie, bufecie, w maju i tramwaju - wszędzie albo nigdzie. Ważne, by nie szukać na siłę i uważnie się przyglądać, mając w pamięci, że nic nie jest takie, jakie się na początku wydaje. I pamiętać o tym, by nie zabierając sobie prawa do marzeń, do wiary w bliskość i miłość, zwyczajnie dobrze się bawić. Jeśli podejdziesz do randek z dystansem i humorem, odpuścisz bolesne czekanie, w końcu kiedyś - choć niekoniecznie szybko - spotkasz uczciwego, wartego siebie i miłości człowieka. ”
— GRAZIA "Faceci z sieci"
[ Dodano: 2015-09-22, 18:48 ]
Są serca....
co żal w sobie noszą.
Są usta....
co o nic nie proszą.
Są ludzie....
co dumę swą mają.
Dramatu losu....
poznać nie dają.
Są źli....
co nie znają dobrego.
Są dobrzy....
co nie znają złego.
I uśmiechnięci....
choć w oczach cierpienie.
Z tęsknotą czekają....
na własne zbawienie.
Świat kolorowy....
jest pokręcony.
Nieważne...
z której to patrzysz strony.
Wszystko choć piękne....
to bardzo złudne.
Poznać cel życia....
.... jakież to trudne....
Witaj przyjacielu po dłuższej mojej nieobecności na forum
Właśnie zacząłem czytać Twoje Posty, refleksje i przemyślenia i bardzo się cieszę jak widzę budującą się w Tobie wrażliwość- na to co Wielki stworzył i na Twoją otwartość i rozwój osobisty... a najważniejsze, że budujesz relacje miedzy ludźmi i to jest piękne.
Trzymaj się i pomódl czasami za mnie , bo ja dalej "walczę"
Radek
Tam po drugiej stronie
Kolejny piszesz wiersz
Wesoly gdy swieci slonce
Smutny gdy pada deszcz
Pisalas o niebie
Owija mnie szczelnie
I unosi od spodu
Teraz Ty jestes zrolem
Mojego koloru
[ Dodano: 2015-10-01, 11:59 ]
“ Nigdy się nas nie pyta, czego my naprawdę chcemy. Nam się daje. I nam się odbiera. Ot co, to cały sekret tego pieprzonego życia. ”
— Maria Nurowska
“ W życiu warto mieć odwagę: Warto mówić “Dzień Dobry” obcym ludziom, warto zrobić sobie wstyd na oczach wszystkich ludzi, warto mieć przyjaciół i wrogów też warto mieć.
Warto czasem nie wziąć parasola, gdy pada deszcz, warto nie doczytać książki i wrócić do niej po latach, warto pisać wiersze nawet te nie udane.
Warto wskoczyć do jeziora w ubraniu, warto śmiać się na ulicy bez powodu, warto czasem niczego nie tłumaczyć.
Warto udawać czasem głupków chociaż wiemy dobrze o co chodzi.
Warto słuchać każdej muzyki, warto marzyć, warto zgubić się w obcym mieście, warto poznać nowych ludzi, i zapomnieć o starych znajomych, warto napisać list i go nigdy nie wysłać.
Warto być realistą, pesymistą, optymistą.
Warto zadzwonić o 1 w nocy do przyjaciółki i się wypłakać, warto pójść na samotny spacer, warto zapalić znicz na opuszczonym grobie.
Warto żyć i nie pytać dlaczego. ”
[ Dodano: 2015-10-01, 19:03 ]
Każdy inny choć podobny.
IMG_20151001_081504.jpg Jezioro Trzesiecko odsłona nr 1
“ Miłość i cierpienie to jedno i to samo: wartość miłości mierzy się sumą, jaką trzeba za nią zapłacić: i zawsze, jeśli to wypada zbyt tanio to znaczy, że człowiek oszukuje sam siebie. ”
— William Faulkner
“ Dlaczego przeszłość jest tak dotkliwie obecna w teraźniejszości? Ludzie mówią "było, minęło", ale to nie działa. Nic nie minęło, to wszystko żyje, gdzieś głęboko, starannie ukryte. Mija tylko czas, wszystko inne w nas pozostaje. Wszystko inne nadal istnieje i nadal boli tak samo. ”
— http://mozeznajdziemysiebieznow.blogspot.com/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum