Proszę o poradę... Mój mąż choruje na nowotwór nosogardla od 2009 r, 2011 przeżuty do kości miednicy, doszła niedoczynność tarczycy i nadciśnienie, od początku choroby miał rentę z Zusu, dziś na komisji nie przyznano dalej świadczenia... Ma całkowity zakaz pracy od onkologia, zresztą dwa lata temu z Zusu podczas komisji wysłali męża do onkologa swojego i ten też stwierdził że pracować nie może... Co teraz, możemy się odwołać?
Witam.
Niedawno lekarz orzecznik z ZUS przyznał mi rentę z tytułu całkowitej niezdolności do pracy.
Niestety prezes się odwołał i będę musiał stanąć przed komisją ZUS w Chorzowie.
Czy może ktoś wie jak wygląda takie badanie przed komisją w Chorzowie lub innym mieście?
Witaj Meteor, próbowałam pisać na pw, ale wystąpił błąd. Jak ostatecznie potoczyły się sprawy z rentą ? To nie jest zwykła ciekawość, teraz ja mam kłopoty z tym związane i chcę się dowiedzieć, czy jakaś szansa istnieje.
Pozdrawiam serdecznie
Tak, miałem problemy z rentą.
Lekarz orzecznik przyznał mi rentę na 6 miesięcy jako całkowicie niezdolny do pracy , ale ZUS się odwołał i sprawę przekazał do wyższej instancji w Chorzowie. Myślałem , że chcą dać mi częściową zdolność do pracy.
W Chorzowie moją sprawę rozpatrzyli zaocznie, i przyznali rentę na 12 miesięcy, jako całkowicie niezdolny do pracy.
Więc mimo moich obaw sprawa zakończyła się pomyślnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum