Nie musisz się katować. Płucz gardło caphosolem, stosuj wszystko co przynosi Ci ulgę.
- święta racja, nie musisz cierpieć już teraz kiedy jeszcze tyle przed Tobą. Caphosol, na przemian z Hesco sept po każdym posiłku i trzymaj się dzielnie
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Musisz się uśmiechnąć do olei różnej maści... Czyli: lniany, a jeśli za ostry, to z dojrzałych oliwek (w sklepach ze zdrową żywnością są takie oliwy z Chorwacji). Próbuj letni napar z siemienia lnianego. Porozmawiaj z lekarzem, aczkolwiek na dramatyczny sukces trudno będzie liczyć. Staraj się jeść pokarmy bardziej płynne...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Rano wymiotowałam, i strasznie mnie bolało w klatce :(
Zgłaszaj każdą dolegliwość na bieżąco... po tym co podały Tobie pielęgniarki to jakbyś miała dolegliwości przeziębieniowe. Pani Dr podała gamę leków na stany łagodzące objawy radioterapii i to jest OK. Czy dodatkowo nie jesteś podziębiona i stąd ten ból w klatce piersiowej - uważaj na siebie bo grypa panuje okropna i masz osłabiony organizm...
Smaruj szyje regularnie, nie czekaj aż wyjdą odczyny popromienne (poparzenia)
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Witaj.
W temacie radioterapii się nie wypowiadam bo tego "nie przerabiałem", ale czytając Twoją listę leków nie zauważyłem Alfadiolu, który poprawia wchłanianie wapnia. Powiem szczerze, iż myślałem, że przy Calperosie Alfadiol jest zawsze przepisywany, ale jak widać myliłem się.
Trzymaj się dzielnie.
Pozdrawiam.
I pamiętaj, aby nie zażywać Calperosu zaraz po tyroksynie, najlepiej odczekać godzinkę.
Wapń ogranicza wchłanianie tyroksyny.
Piszę o tym poniewaz nie zawsze lekarze o tym mówią.
Nie nie alfadiolu nie biorę.
A dobrze, że napisałeś o tym calperosie i tyroksynie, bo nie wiedziałam, nigdy nie czekam dłużej jak 10 min hehe [z pośpiechu] i może dlatego tak się nie wchłania tyroksyna bo nadal odczuwam zmęczenie i suchość skóry jak to zwykle bywa przy wysokim TSH. 30 stycznia mam badania TSH to się dowiem jak to działa:P
[ Dodano: 2013-01-25, 10:42 ]
No wiedziałam, że coś nie tak z tymi lekami
Dziś się dowiedziałam, że za dużą dawkę mi podano, stąd te moje ''otumanienie''
Ale już pod kontrolą
Zapomniałam dodać, że wczoraj P.doktor powiedziała mi, że do usunięcia chirurgicznego będzie pieprzyk ''brodawka'' która u mnie znajduję się nad blizną pooperacyjną ... tak właściwie to nie wiem po co Nigdy mi to nie przeszkadzało i nie zwracałam na to uwagi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum