Witajcie
Uprzejmie donoszę, że skóra przestała swedzieć po odstawieniu essentiale. Widocznie jestem uczulona. Bilirubina stoi na stałym poziomie czyli w normie:)
Wątroba boli jakby mnniej. Odczuwam czasem tylko ból plecow.
Włosy mi odrosły mimo brania od prawie 6 miesięcy endoxanu. Zaliczyłam nawet fryzjera:)
Większość ludzi mówi, że nie wygladam na chorą...troche mnie to przeraza bo czekam na komisję w ZUS i obawiam się, że mogę nie dostać renty.
Markery będą badane po świętach, pani doktor stwierdziła, że nie będziemy się zbytnio stresować przed;))) Uwielbiam moją panią doktor:)
Pozdrawiam Wszystkich:)
Zaczęłam używać emolium zwłaszcza do twarzy bo mam bardzo wysuszona skórę.
[ Dodano: 2014-04-03, 19:57 ]
Oczywiście nadal zażywam hepa merz.
[ Dodano: 2014-04-03, 20:25 ]
Jedyny problem jaki mam to bezsenność....
Fraszka rentę dostaniesz napewno.
Ja idąc na komisję do ZUSu zrobiłam sobie piekny makijaż.Do lekarza weszłam z dużym uśmiechem na ustach.Chciałam tylko świadczenie rehabilitacyjne, a lekarz bez namysłu posłał mnie na 2-letnią rentę. Aż mnie zamurowało. .
Są jeszcze w komisji lekarze z ludzkim podejściem do chorego,czego ja jestem dowodem.
Pozdrawiam
Fraszko,
może na Twój problem z wysuszoną skórą pomoże olej kokosowy - kupujesz słoik (sklep stacjonarny, internetowy, większość sklepów zielarskich), nabierasz tę "masę" na dłonie i wcierasz delikatnie w skórę - pięknie się rozpuszcza. Dotyczy całego ciała, można stosować do włosów. Kompletnie nie podrażnia i wspaniale nawilża, ma działanie ochronne. Cena niewygórowana biorąc pod uwagę wydajność i ewidentne korzyści. Wypróbowane, polecam!
Witajcie
Nadal się czuję bardzo dobrze, nawet wróciłam do pracy.
Czy ktoś może z Was wie jaka jest norma Fosfatazy alkalicznej? U mnie wynik to 121 U/l.
W internecie są różne normy.
Pozdrawiam
Witaj Fraszko- cieszę się bardzo, że czujesz się dobrze, trzymam kciuki i pozdrawiam Ciebie i Kacperka!
Cytuję z portalu abcZdrowie.pl:
"Normy fosfatazy alkalicznej wynoszą 20 - 70 U/l. Istnieją różnice dla poszczególnych grup wiekowych:
noworodki: 50 - 165 U/I;
dzieci: 20 - 150 U/I.
Prawidłowa aktywność fosfatazy zasadowej wynosi 580 - 1400 nmol/l/s (35-84 j.m.). Wyższa aktywność występuje u dzieci do okresu pokwitania.
Co wpływa na poziom fosfatazy alkalicznej?
Wysoki poziom fosfatazy alkalicznej związany jest z:
chorobami wątroby, np. zapalenie wątroby, niedrożność dróg żółciowych (żółtaczka), kamica żółciowa, marskość wątroby, rak wątroby lub przerzuty nowotworowe z innych części ciała do wątroby;
chorobami kości, np. choroba Pageta, osteomalacja, krzywica, guzy kości lub przerzuty nowotworowe do kości z innych części ciała;
nadczynnością przytarczyc;
gojeniem się złamań kości;
niewydolnością serca;
zawałem serca;
mononukleozą;
nowotworami nerek;
posocznicą."
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do końca"
Witajcie. Jutro jadę do szpitala. Coś jest nie tak. Jak znam objawy to chyba zbiera się woda. Do tego jakiś dziwny stan podgaraczkowy. Poza tym wszystko dobrze. Pozdrawiam
Zrobiono mi rtg płuc i nie wykazało niedroznosci jelita. Jestem na obserwacji. Ścisłą dieta, nawadnianie. Do tego jeszcze leki przeciwbólowe. W czwartek będzie usg. Pozdrawiam
Zaraz, moment. A to nie był rtg przeglądowy jamy brzusznej?
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum