wczoraj troszkę lepiej, zjadła więcej. Jednak nadal jest splątana, miesza słowa lub nie potrafi przypomnieć sobie właściwego. Pochodziła troszkę po domu, sama chodziła do toalety.
_________________ Omnia tempus habent
Mamcia 03.07.1955 - 14.12.2015
Stan Mamci sie pogarsza. Obecnie wymiotuje bardzo często, nawet po wypiciu wody. Bierze leki na powstrzymacie wymiotów, ale nic nie dają. Z HD karzą je nadal brać, innego leku nie ma. Tabletki może zadziałają po tygodniu brania.
Jakieś pomysły czy sugestie?
jeżeli się nie mylę te Metoclopramidum hydrochloridum
[ Dodano: 2015-12-12, 20:34 ]
i jeszcze jedno, czy w przypadku takich wymiotów jest możliwość jakiś innych suplementów czy kroplówek, które może aplikować pielęgniarka z HD? bo w takim tempie Mamcia umrze z głodu
mufaso83,
Zdecydowanie poproś o zmianę leczenia przeciwwymiotnego. Mama nie ma czasu na czekanie na ewentualne działanie Metoclopramidu.
Mojej Mamie pomógł deksametazon - najpierw 8mg, potem 16mg ( w dawce jednorazowej, 1 raz dz.).
Pozdrawiam.
Moja Kochana Wojowniczka po niemal 3 latach tej nierównej walki przegrała.
Świat już nie będzie taki sam....
Spoczywaj w pokoju Mamuś, jestem z Ciebie dumna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum