Trzymajcie się!
Myśl pozytywnie to początkowe stadium i nie każdy ma to szczęście zakwalifikować się do operacji.
Moim zdaniem JUŻ TERAZ możesz rejestrować Mamusię do poradni chirurgii klatki piersiowej i poradni onkologicznej bo zapewne takie będą zalecenia przy wypisie.
Jezeli operacja 14 lub 16 to wynik his-pat. powinien byc pod koniec lutego.
Warto juz zarejestrować się na początek marca bo wiesz jak to z terminami.
No i ok.
Teraz warto poszukać dobrego onkologa.
Ważne aby po operacji wszystko przebiegalo plynnie.Zaoszczędzi to wielu niepotrzebnych w tej sytuacji stresów.
Czekam na sygnały po operacji.
Trzymam kciuki 😊
_________________ ********Po burzy zawsze świeci słońce********
o po operacji mama będzie musiała jeszcze przyjechać po wynik do tego lekarza co teraz była?
Najlepiej kompletuj wszystkie wyniki, z wszystkich badań jakie robicie, nawet jak wydają ci się na dzień dzisiejszy nieistotne. Bierz po prostu kopię (muszą wszedzie wydać) i do teczki.
A teczkę zawsze z sobą.
Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie!
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
To po operacji mama będzie musiała jeszcze przyjechać po wynik do tego lekarza co teraz była?
Zapewne mama wyjdzie prędzej ze szpitala po operacji niż będzie wynik hist.pat. Na wypisie ze szpitala będzie pełna informacja kiedy i gdzie ma się stawić po wynik badania.
Mama zapewne przed operacją będzie musiała wypisać stos papierologii, między innymi kogo upoważnia do informowania o Jej stanie zdrowia, czy też rozmów z lekarzem, czy odbioru wyników. Warto kogoś wpisać bo jakby mama nie dała rady odebrać wyniku, zły stan zdrowia/słaba to osoba upoważniona będzie mogła za Nią to zrobić, zabezpieczcie się.
marzena66, mam nadzieję, zezły stan zdrowia nie będzie powodem dla którego nie będzie mogła odebrać wyników :( Ale rozumiem o co Ci chodzi W szpitalu, w którym miała przeprowadzane badania też musiała upoważnić kogoś.
Dziękuję Wam bardzo. Bardzo boję się tej operacji :(
Pozdrawiam.
marzena66, mam nadzieję, zezły stan zdrowia nie będzie powodem dla którego nie będzie mogła odebrać wyników
Ewelinko mi nie chodziło, że mama będzie w złym stanie ale wiesz jak to jest, różnie, może być osłabiona, może nie mieć ochoty wychodzić, może będzie wolała żeby ktoś upoważniony to odebrał a nie Ona. Mi chodziło tylko o zabezpieczenie się w papierzyskach bo później lekarz powie, nie upoważniona to nic nie powiemy, nic nie damy.
A tak apropos złego stanu to nigdy nie wiadomo jak dany pacjent szybko dojdzie do siebie po operacji, na jednym goi się wszystko jak na przysłowiowym psie a inny tygodniami/miesiącami nie może dojść do siebie. Mój mąż po operacji dochodził do siebie 2 bite miesiące, nie miał siły przejść z łóżka do lazienki, więc jak sama widzisz różnie to bywa a przezorny zawsze ubezpieczony
Ewelina123 napisał/a:
Bardzo boję się tej operacji :
To zrozumiałe ale pamiętaj, że operacja zawsze daje większe szanse na zdrowie a nie każdy ma szansę żeby ta operacja doszła do skutku. Mama będzie pod opieką lekarzy, którzy na pewno zadbają żeby wszystko poszło dobrze pod względem medycznym a Wy zadbajcie o dobre psychiczne mamy nastawienie.
Wiem, Kochana. Trudno z góry założyć jak mama będzie się czuła po. :( Ale ważne, ze w ogóle może dojść do skutku ta operacja, bo tak jak pisałaś niektórzy nie mają taką możliwości.
No i jeszcze wynik hist pat - to jak wyrok dla mnie
Co będzie dokładnie w tym wyniku zawarte?
Pozdrawiam 😊
Nie wiem czy przeczytałaś całość te ćwiczenia bardzo pomagają dojść do siebie po zabiegu.
[ Dodano: 2017-02-04, 22:37 ]
W Gdańsku zlecają je wszystkim osobomzakwalifikowanym do zabiegu.
Przed drugim zabiegiem tata tez je musial robić.
A w dniu przyjęcia na oddział pani fizjoterapeutka sprawdzala wydolność. 6 razy wchodzili i schodzili po schodach. Tata dal radę bez problemu a fizjoterap.odpadla przy 4 razie.
Tata w ogóle codziennie włazi od schodach w domu. Robi jednorazowo chyba 500 schodow 😊 zawstydza nas wszystkich😊
_________________ ********Po burzy zawsze świeci słońce********
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum