Anulko, wynikami krwi nie należy się zbytnio martwić - po chemioterapii to normalne, że parametry długi czas wracają do normy. Jeśli chodzi o obraz RTG - należy poczekać na wynik badania TK. W zdjęciu rentgenowskim widać że coś jest - ale nie wiadomo co. Właściwy obraz uzyskuje się dopiero po porównaniu dwóch takich samych badań wykonanych w pewnym odstępie czasu. Należy się liczyć z możliwością wznowy, ale nie można wykluczyć również zmian martwiczych. Dopiero badanie TK da nam rzeczywisty obraz.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Dzieki Gazdo.Marcin miał jakiś czas temu też RTG miednicy,opis jest gdzieś tutaj wcześniej.
Na TK się niestety naczekamy a ja już od wczoraj jestem w rozsypce-ja tak długo nie wytrzymam Jeśli będą mieć miejsce na TK będą dzwonić
[ Dodano: 2013-09-07, 11:39 ]
Oto zdjęcia pierwsze i drugie RTG,ja wiem że to badanie nic mi nie powie ale ile on ma czekać na TK???Co za chory kraj!We wtorek chyba znów pójdę do onkolog,TK nie było pilne ale teraz to chyba zmienia postać rzeczy...
anulka4771,
Jak dla mnie to wygląda na źle oczyszczone jelita, nie na przerzuty. Porównując oba zdjęcia widzę rzut jelita grubego (wstępnicy i zstępnicy) na obu zdjęciach symetrycznie, na drugim są one bardziej wypełnione gazami niż na pierwszym. Natomiast topografia (czyli ułożenie) "zmian" jest właściwie taka sama...
Oczywiście nie można bez CT wykluczyć, czy akurat w tym miejscu pojawił się przerzut, czy nie. Dlatego wykonanie badania tomograficznego jest konieczne.
Ale nie trać ducha
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Witam mąż jest po scyntygrafii kości
Dlatego scyntygrafia bo na TK musiałby czekać do czerwca przyszłego roku
Oto opis:
Zwraca uwagę asymetria wychwytu znacznika w stawach biodrowo-krzyżowych-zmniejszony wychwyt po prawej stronie oraz bardzo dyskretnie zmniejszony wychwyt w rzucie prawej panewki stawu biodrowego-obraz wynika najpewniej z przebytej Rth(w wywiadzie stan po Rth w tym obszarze)
W rzucie żuchwy po lewej stronie małe pole umiarkowanie wzmożonej kumulacji znacznika-najpewniej niespecyficzna zmiana okołozębowa,jednak z uwagi na lokalizację choroby podstawowej wskazana ocena miejscowa
Wn.W porównaniu z badaniem poprzednim z dnia13.09.2012 regresja zmiany opisanej w prawej kości biodrowej.Nie uwidoczniono nowych ognisk patologicznej kumulacji znacznika z zastrzeżeniem dla ogniska z żuchwie po prawej stronie(małe prawdopodobieństwo charakteru wtórnego zmiany)
Opis jest jaki jest lekarz opisujący nie uwzględnił badania z dnia 07.03.2013
Poza tym mąż w dniu tego badania był w trakcie leczenia zęba kanałowo własnie po lewej stronie...jest nadzieja
Jutro jedziemy na Pet,morfologia jest można powiedzieć ok,wczoraj także mąż był oglądany przez laryngologa,(ten nie stwierdził nic lecz dla spokoju)mamy skierowanie także na usg węzłów chłonnych szyi i na fiberoskopię.Odezwę się po badaniach.
A czuję się raz lepiej raz gorzej,ogólnie nie skarży się...zresztą nigdy się nie skarżył...
Cały czas pracuje na tirach
Wiesz co, Twój mąż jest niesamowity. Tak jakby to wszystko działo się obok niego. A może tak właśnie powinno być. Marcin wie, że ma w Tobie takiego anioła, co wszystko przypilnuje, zatroszczy się. Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze.
Moja siostra też dobrze się czuje. 6 sierpnia miała robione TK, ale dopiero 25 sierpnia jedziemy na wizytę kontrolną. Trochę odległy termin tej wizyty, ale to pewnie przez urlopy.
Anulka nie tylko ja o Was pamiętam. Pozdrowienia dla Was przesyła Ola123, z naszego forum. Wczoraj z nią rozmawiałam. Ola walczyła z rakiem nosogardła w 2010r., leczenie skończyła miesiąc przed moją siostrą. Czuje się bardzo dobrze, 4 lata minęły i żadnej wznowy. Pięknie;)
Trzymamy kciuki za badania i dziękuję, że tak szybko odpisałaś:)
Pozdrawiam:)
Hej,
również o Was myślę i tez podziwiam Twojego męża.
Mam wrażenie, że ten dziad tylko mnie sobie upodobał na dłużej.
Oczywiście bardzo się cieszę, że wszystkim się udaje i mam ciągle nadzieje, że i ja do tej grupy w końcu dołączę.
Powodzenia na badaniach, ale jestem spokojna o wynik, na pewno będzie dobry.
OOOO tym bardziej mi miło taki odzew
Mój mąż u laryngologa narzekał na dziwne uczucie w biodrze(czasem)-to co powiedział mu ten lekarz mnie zmroziło(niestety wiem że miał rację)-że większość pacjentów z tą chorobą takiego problemu nie ma bo nie żyją
Hej Anulka! Miło czytać takie wyniki. Jedno zdanie we wniosku, a tak wiele znaczy. Bardzo się cieszę, oby tak dalej..
A my czekamy na kontrolną fiberoskopię na 4 września. Badanie USG podobojczyków, szyi i tarczycy (wszystko przy okazji) nie wykazało żadnych powiększonych węzłów chłonnych. Tylko, że DSS w moim wątku napisała, że małych zmian i tak się nie zobaczy. Musimy poczekać na dalsze badania...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum