Witam
Niestety ,ale nie mam dobrych wieści wyniki MR nie jest korzystny
treść taka :W uwidocznionych partiach płuc ,po stronie prawej przykręgosłupowo,na wysokosci trzonów (Th5-Th6) widoczna jest zmiana lita o wysokości 23mm i srednicy 22mm, hyperintensywna w obrazach STIR odpowiadająca najprawdopodobnie ognisku o charakterze przerzutowym.
Ponadto w obszarze pooperacyjnympo stronie lewej widoczny jest obszar płynowy sięgający od dołu pachowego do wysokości dolnego bieguna śledziony obrębie tkanki podskórnej.
Zmiany w przebiegu wznowy procesu rozrostowego,zmiany pooperacyjne.
Wnioski MR nie wykazało ognisk przerzutowych w kośćcu, ognisko przerzutowe w prawym płucu.
Badanie KT klatki piersiowej wykonane przed i po dożylnym podaniu środka cieniującego.
po stronie prawej w seg. 6 przykregosłupowo okrągła zmiana o charakterze meta o śr 23 mm.
wyniki preparatu histop.
Receptor estrogenowy - odczyn pozytywny
Receptor progesteronowy - odczyn pozytywny
recxeptor HER2 - score = 1+ (odczyn negatywny)
Lekarz zadecydował narazie leczenie: Arimidex 1x dz. 1 tabl.
i za 4 tygodnie kontrola tj 18.04.2011 .
Powiedział że za dwa miesiące kontrola KT .
Mam pytanie może jednak za te 4 tygonie lepiej zrobić PET ?
Zastanawiam się czy nie lepsza byłaby chemia ? albo usunięcie płata płuca na którym jest zmiana. Jestem cała skołowana.
Muszę mieć nadzieję że wszystko będzie dobrze .Jestem optymistką więc mam nadzieję że mi się uda co ja piszę napewno mi się uda
Niedługo zaczyna się sezon na szczupaki (od1 maja) a ja jestem zapalonym wędkarzem
i to z sukcesami.
Pozdrawiam wszystkich.
[ Dodano: 2011-03-18, 19:40 ]
Dobrze mieć jakąś pasję lub hobby ,ja mam Wędkarstwo ,uczy cierpliwości i pokory dla natury:)