DumSpiro-Spero Peti dziękujemy bardzo
Tata już w szpitalu. Z tego co wiem był bardzo agresywny i niespokojny w karetce. Rzucał się i musieli go przypiąć i trzymać. Dostał już jakaś kroplówkę z tego co wiem. Więcej napiszemy wieczorkiem jak już będzie coś wiadomo.
[ Dodano: 2010-12-09, 13:03 ]
a zapomniałam to wyniki krwi ostatnie
hematokryt 23.8
hemoglobina 7.9
krwinki czerwone 3.030.000
krwinki biale 10.200
MCV 78.5
Akt AspAT 9,2 U/L (5-35) U/L
AktALAT 62,5 U/L (5-40)U/L
bilirubina 0,7 mg% (0,2-1,0 ) mg%
mocznik w surowicy 101 (N 10-50)mg%
kreatynina w surowicy 1,56 ( N 0,6-1,4 ) mg%
kwas moczowy w surowicy 5,0 ( N 2,5-7,5 )mm%
[ Dodano: 2010-12-09, 20:36 ]
Tata wczoraj w nocy chciał do łazienki, mama go tam prawie zaniosła gdyż nie ma siły utrzymać się na nogach, a ma chude jak patyczki, po dłuższej chwili zaczął się kręcić na prawo lewo do przodu, coś wy cudował i położył się na ziemi pół w łazience pół w przedpokoju, mama go przeciągała po podłodze bo już tez nie miała siły go podnieść, w pewnej chwili myślała ze to już koniec gdyż tato zamknął oczy. Udało się jej położyć tatę na wersalce, jak by odzyskał trochę świadomości na chwile, nie był agresywny położył się i głaskał mamę po reku i zasnął, a rano od nowa jak gdyby obrzęk znów się powiększył.... reszta dnia była opisana wcześniej....
Pozdrawiam ciepło
[ Dodano: 2010-12-10, 11:44 ]
Witam!!
Mam jedno pytanie.
Mąż dziś był u taty w szpitalu i zauważył na piszczelach pionowe kreski coś jak rana. Co to może być?? czy jest możliwe, ze skóra pęka od wystających kości??
Tata ma również niewydolność nerek i jeszcze próbują by ruszyły. Nie ma już w ogóle świadomości, leży z jednym okiem zamkniętym, a drugim na wpół otartym.
Niestety przyszedł ten czas by się pożegnać już z tatą :(.
Mam tez pytanie czy mogę jechać do taty się pożegnać jak jestem przeziębiona, mam straszny katar. Nie chciałabym wnieść na oddział jakiegoś wirusa i stad to moje pytanie. A chciałabym się z teściem pożegnać :(